17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Bu nasıl şaka?

Erzurum Valisi Mustafa Malay, ışıklı cisim görüntüsü ve sanatçıların kaybolması olayının şaka senaryosu olduğunu açıkladı. Emniyet Müdür Vekili Ahmet Demiral ise senaryodan haberdar olmadığını belirterek, "Şaka, şakalıktan çıktı" dedi.

Vali Mustafa Malay, konudan kendilerinin önceden haberleri olduğunu belirterek, bunun tamamen bir şaka olduğunu söyledi.

Polis Derneği’ne yardım ve Palandöken Dağı’nın tanıtımı amacıyla bu senaryonun gerçekleştiğini belirten Vali Malay, şöyle konuştu: "Bu şakadan benim, Emniyet Müdürlüğü’nün ve Büyükşehir Belediyesi’nin haberi vardı. Programı hazırlayacak olan Mustafa Karadeniz, şaka yapacaklarını söyleyip konser için bizden izin aldılar. Amaç, Polis Derneği’ne yardım ve Palandöken Dağı’nın tanıtımıydı. Konser sırasında Palandöken Dağı’nın ufuklarında ışıklı balon uçuracaklardı. Sanatçılardan biri bayılıyor. Otelle anlaşmalı olarak da sanatçılar kayboluyorlar."

Erzurum Emniyet Müdür Vekili Ahmet Demiral ise, konunun şaka olduğundan kendisinin bihaber olduğunu belirterek, "Şaka, şakalıktan çıktı" dedi.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne sanatçıların kaybolduğu ihbarı yapıldığını ve bunu ciddiye alarak hareket ettiklerini anlatan Demiral, şunları söyledi:

"Adam dilekçeyle kalkıp geliyor, Asayiş Şubesi’ne. Ben polis olarak bunu ciddiye alırım. Anons ettirdim, aramaya aldırdım. Yarın böyle bir müracaatta bunu kaale almazsam ne duruma düşerim ben? Bana bu konuda bir şey söylenmedi. Haberleri var idiyse o zaman açıklama yapsalardı."

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise, isimlerini bilmediği kişilerin kendilerini ziyaret ettiğini, şaka programı yapacaklarını söylediklerini ifade ederek, "Bu konuya ne dahiliz ne de detayları hakkında bilgimiz var" dedi.
ERZURUM
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2004 Çarşamba 14:17:11
Güncelleme :4 Ağustos 2004 Çarşamba 14:18:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yahya yeşilyurt IP: 81.215.49.xxx Tarih : 5.08.2004 13:13:25
Malesef bir Erzurumlu olarak esefle bu haberi karşılamış bulunmaktayız. arkadaşların yapmış oldukları yakışmayan davranış yüzünden basın yayınlarında memleketimizin adı yanlış duyurulmuştur. bu durumun düzeltilmesini sanatçı denilen topluluk tarafından istiyorum. birde şu bilinsin ki daha büyük şehirlerde barlara dahi çıkartılamayan bu tür kişilerin sanatçı diye Erzurum halkına yutturulmasına da karşıyım. Adı sanı belli olmayan ve meşhur olmak için böyle bir yolu deneyen saygısızlara iki çift lafım olacak.DERHAL ERZURUM VE ERZURUMLULARDAN ÖZÜR DİLEYİNİZ.