25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Bu sefer okulu yaktılar!

BATMAN'DA OKULA MOLOTOFLU SALDIRI

Batman'da bir okula molotofkokteylli saldırı düzenlendi. Okul, saldırı sonrası çıkan yangında büyük hasar gördü.

Edinilen bilgiye göre, gece saat 02.30 sıralarında 19 Mayıs Mahallesi'nde bulunan Yahya Kemal Bayatlı Lisesi'ne gelen 30 yaşlarındaki bir kişi, okulun kapısından atlayarak kütüphaneye molotofkokteyli attı. Kısa sürede tutuşan kütüphanedeki kitaplar tüm binayı sardı. Yangın, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda söndürüldü.

Vali Ahmet Turhan, sabah saatlerinde İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa ve İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Bilim ile birlikte okula gelerek incelemelerde bulundu. Vali Turhan, bunun bir karanlıkla mücadele olduğunu belirterek, "Söylenecek çok şey yok, üzücü bir olay. Bu olayı ancak insanlıktan nasibini almamış kişiler yapabilir. Yaklaşık iki aydır öğrencilerimiz daha iyi ortamlarda okusun diye bir tamiratımız vardı. Hiçbir ideoloji, hiçbir inanç hiçbir okul yakmayı meşru görmemiş ama bu gençlerimizin okumasını, adam olmasını istemeyen kişiler bu tür eylemde bulunmuş. Tabii biz işimizi yapacağız. En kısa sürede okulumuzu eski haline getireceğiz. Ben bu tür insanların gerek adli yönden, gerekse halkımızın vicdanından kaçamayacağına inanıyorum. Cezalarını bulacaklardır. Üzücü bir durum ancak ben burada oturan insanlarımıza, öğretmenlerimize şunu tavsiye ediyorum; bu bir mücadele, karanlıkla mücadele ancak eğitimle olur. Biz bu mücadeleyi hiç moralimiz bozulmadan aynı şekilde hızla devam edeceğiz" dedi.

Vali Turhan, okul kapısında bekleyen öğrencileri teselli ederek, inadına okumalarını istedi.

BATMAN'DA OKULA MOLOTOFLU SALDIRI
BATMAN'DA OKULA MOLOTOFLU SALDIRI
BATMAN'DA OKULA MOLOTOFLU SALDIRI
BATMAN'DA OKULA MOLOTOFLU SALDIRI
BATMAN'DA OKULA MOLOTOFLU SALDIRI
BATMAN'DA OKULA MOLOTOFLU SALDIRI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2010 Perşembe 12:05:38
Güncelleme :28 Ekim 2010 Perşembe 12:18:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tülay IP: 78.172.140.xxx Tarih : 28.10.2010 23:29:40

pkk okumuş genç nesil istemiyor.onun için okulları yakıyorlar.okuma yazma bilmeyeni her tarafta kullanabilirsin sana inanır.okuyan ise  olayın doğruluğunu araştırır, buda pkk nın işine gelmez.pkk yı destekleyenler uyanın artık,hani kürtçe eğitim istiyordunuz.Bu isteğinizi okul yakarak mı dile getiriyorsunuz.