19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Bu yavru ilik nakli bekliyor!

Konya’nın Beyşehir İlçesi’ne bağlı Emen Beldesi’nde oturan Köktaş Ailesi, ilik nakli yapılırsa sağlığına kavuşacak olan immun (bağışıklık sistemi) yetmezliği hastası küçük yavruları için gözyaşı döküyor.

İmmun yetmezliği nedeniyle daha önce 2 çocuklarını kaybeden ve maddi imkansızlıklar içerisinde kıvranan Köktaş Ailesi, sonradan dünyaya gelen 3 yaşındaki Umut Kökdaş’ı da kaybetmek istemediğini belirtiyor. Aile, bir yandan ilik arıyor, diğer yandan çok masraflı olan tedavi giderlerini karşılamak için çabalıyor.

İşsiz kocası Osman Köktaş’ın iş bulabilmek amacıyla beldeden ayrılıp Antalya’ya gittiğini belirten Emine Köktaş (32), Beyşehir Devlet Hastanesi, Konya Tıp Fakültesi ve Ankara Dr. Sami Ulus Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde konunun uzmanı olan hekimlere muayene ettirdikleri çocuklarına "immun yetmezliği" teşhisi konulduğunu ve ilik nakli yapılması gerektiğinin bildirildiğini söyledi.

Emine Köktaş, ilik bulununcaya kadar küçük Umut’a iğne tedavisi uygulandığını belirterek, "Eşimin maddi durumu iyi olmadığı için yeşil kart çıkarttırdık. Beyşehir Kaymakamımız Cengiz Cantürk, bizlere yardım kollarını açtı ve iki yıldır her ay 450 milyon lira tutarındaki reçete meblağı konusunda fon aracılığıyla destekte bulundu. Son birkaç aydır bu yardım kesilince, eşim de işsiz olduğu için çaresiz kaldık. Çocuğumun tedavi masrafını karşılamak için küçük bir tarlamız vardı onu satmak zorunda kaldık. Eşim de iş bulabilmek için evden ayrıldı. Şu an beldemizde bir komşumuz bize evini açtı ve kira almıyor, çevremizin desteği ile geçimimizi sürdürebiliyoruz. Çocuğumuzun tedavisi için gereken tedavi masraflarının çok ağır olması nedeniyle giderlerini karşılayamaz durumdayız. Bu konudaki, yardımların sürmesini ya da hayırseverlerin desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

Beyşehir Kaymakamı Cengiz Cantürk ise vakıf olarak yaklaşık 2 yıldır aileye ellerinden geldiği ölçüde yardımcı olmaya çalıştıklarını, ancak çok pahalı olan tedavi giderleri nedeniyle aileye sigortalı olma yönünde tavsiyede bulunduklarını bildirdi. Cantürk, Beyşehir’de benzer durumda olan 2 ayrı ailenin daha olduğunu ve onlara da yardımcı olduklarını, ancak sürekli tedavi gerektiren durumlarda ailelere, vakfın kısıtlı bütçesi nedeniyle devamlı olarak yardım yapmakta zorlandıklarını vurgulayarak, "Biz yine de ihtiyaç halinde bu yardımı esirgemeyiz" dedi.

KONYA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2004 Cumartesi 18:51:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?