26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Bu zorbalığa 557 yıl hapis

Şehir eşkıyalarına 557 yıl hapis istendi

Polis kılığında müzikhol basıp, kaçırdıkları kadına saatlerce tecavüz eden zorbalara 9 ayrı suçtan dava açıldı

İSTANBUL Avcılar’da geçen Ağustos’ta polis kıyafetli 6 kişi, Esen adlı müzikholu basmış, şehir eşkıyalarından 3’ü, kaçırdıkları Cansever K. adlı konsomatriste saatlerce tecavüz etmişti. Yakalanarak hapse atılan Yusuf Kılıç (26), Cesim Gelturan(28), Cihangir Nurçin(25), Yıldırım Ağbaba (19), Mehmet Duran (24), Hakan Firuze (30) ve Mehmet Fuat Bakla (23) ile ilgili soruşturma 8 ay sonra sonuçlandı.

Hazırlanan iddianamede Yusuf Kılıç’ın müzikhole önceden gittiği, Cansever K.’yı masasına birkaç kez davet ettiği, genç kızın bu teklifi kabul etmemesi üzerine de “Sen benim masama gelmiyorsun. Ancak bir gün gelir seni zorla masandan alarak gereğini yaparım” diyerek tehdit ettiği anlatıldı.

Ruh sağlığı bozuldu

Şüphelilerin genç kızı Mehmet Duran’a ait olan site içindeki bir eve götürdüklerinin anlatıldığı iddianamede Cesim Gelturan, Yusuf Kılıç ve Cihangir Nurçin’in, Cansever K.’ya birden çok kez cinsel saldırıda bulundukları, bu eylemlerinin iz ve delillerini yok etmek için de banyoda yıkadıkları belirtildi. İddinamade ayrıca gelen Adli Tıp raporuna göre Cansever K.’da cinsel eylem nedeniyle ruh sağlığında bozulma meydana geldiği de belirtildi.

İddianamede 6 şüphelinin “silahla birden fazla kişiyle tehdit, özel işaret ve kıyafetleri usuzsüz kullanma, iş ve çalışma hürriyetinin ihlali, cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli cinsel saldırı, mağdurun beden ve ruh sağlığın bozacak şekilde cinsel saldırı, basit yaralama, bıçak ve diğer aletleri izinsiz olarak satma, satın alma, taşıma veya bulundurma” suçlarını işlediği ifade edildi.

101 yıl hapsi istenen var

Şüpheli Cesim Gelturan için 32 yıldan 89 yıla, Yusuf Kılıç için 36 yıldan 101 yıla, Mehmet Fuat Balka için 34 yıldan 95 yıla, Cihangir Nurçin için 34 yıldan 95 yıla, Yıldırım Ağbaba için 34 yıldan 95 yıla, Mehmet Duran için de 29 yıldan 82 yıla kadar hapis cezası istendi. Şüphelilerden Hakan Firuze hakkında ise Cesim Gelturan’ın yanında işçi olduğu, suçun işlendiği aracı kiralayarak işverenine teslim ettiği ve başkaca bir eyleminin olmadığı gerekçesiyle takipsizlik verildi.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 07:10:45
Güncelleme :27 Nisan 2009 Pazartesi 07:15:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?