18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Budama değil canlı katliam!

 TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi, Taksim Gezi Parkı'nda yapıldığı iddia edilen ağaç kesme işleminin kısmi budama değil, birer ''canlı katliamı'' olduğunu ileri sürdü.

Şubeden yapılan açıklamada, cumhuriyet tarihinin ilk planlı alanlarından olan Taksim Gezi Parkı'nın, son yıllarda yerine yapılması planlanan Topçu Kışlası ile gündemde olması ve bu yılın ocak ayından itibaren park içerisindeki ağaçların işaretlenmeye başlanması nedeniyle yakından takip ettikleri kamusal bir alan olduğu belirtildi.

İşaretlenmiş ağaçlardan bazılarının 19 Temmuz'da kök boğazından yaklaşık 2-2,5 metre üzerinden hiçbir dal kalmayacak şekilde kesildiğinin tespit edildiği öne sürülen açıklamada, ''Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaç kesme çalışmaları kısmi budama değil, birer 'canlı katliamı'dır'' denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin konuya ilişkin ''rüzgar sebebiyle kırılan dalları düzeltme, kesim ve budama çalışmaları yapıldığı'' şeklinde duyuru yaptığı hatırlatılan açıklamada, ''Ancak söz konusu ağaç kesimleri, ağaçların canlı yaşamına yüzde 100 zarar verecek, doğal formlarını ve canlı yaşamına olan katkılarını büyük bir ölçüde yok etmeye yönelik gerçekleştirilmiştir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bu çalışmaya devam edilip edilmeyeceğini açıklamasını istiyoruz'' ifadesine yer verildi.

AA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2012 Cumartesi 17:31:40
Güncelleme :21 Temmuz 2012 Cumartesi 17:40:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Muhendis IP: 95.14.255.xxx Tarih : 21.07.2012 23:41:14

Orman niteligini yitirmis diyecekler ve satacaklar demek...!!!!