23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Bugün sakın hastalanmayın!

Sağlık çalışanları ülke genelinde bir gün süreyle iş bıraktılar. Eylemci doktorlar, Ankara Numune Hastanesi önünde, ’G(ö)revdeyiz’ yazılı önlük giyerek, hastalardan destek istediler.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi girişine gelen sağlık çalışanları üzerlerinde giydikleri ’G(ö)revdeyiz’, ’Eşit işe eşit ücret’ yazılı önlüklerle hazırladıkları broşürleri hastalara dağıttılar. Doktorlar, Ankara içinden gelen hastalardan eylemlerine destek vererek, muayeneye yarın gelmelerini istediler. Eyleme katılan doktorlardan Kurtuluş Arıkan, ücret konusunda mağduruyitlerinin giderilmesi amacıyla başlattıkları eylemlerine vatandaşlardan destek istediklerini söyledi.

Hastaların mağdur edilmemelerine özen gösterdiklerinin altını çizen Arıkan, bazı hastaların muayene olmadan geri dönerek kendilerine destek verdiklerini, durumu acil olan veya randevulu hastalara ise hizmet verildiğini sözlerine ekledi. Vatandaşların büyük bölümü, doktorların eylemlerinden habersiz bir şekilde hastaneye geldiklerini ifade ederken, bazıları da randevulu oldukları için eyleme rağmen hastanede bulunduklarını ifade ettiler.

Bu arada bazı hastalar ise, milletvekillerinin kendi maaşlarına bir gecede zam yaptıklarını, insan hayatı kurtaran doktorlara ise ’çöpçü’ maaşini çok gördüklerini belirterek, sağlık personelinin mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2003 Çarşamba 00:00:24
Güncelleme :24 Aralık 2003 Çarşamba 13:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?