24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

’Bugünkü aklım olsaydı o tiyatroyu oynatmazdım’

Dönemin Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız tarafından düzenlenen Kudüs Gecesi’nde Hizbullah ve Hamas’ın desteklendiği sloganlar atılmıştı.Ve ardından tanklar Sincan’dan geçiş yaptı.

28 Şubat’la ilgili özeleştiri yapan dönemin Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Kudüs Gecesi için pişmanlık duyduğunu belirtti.


Türk siyasi tarihine "post-modern darbe" olarak geçen 28 Şubat’ın 8’inci yıldönümünde, özeleştiri yapan dönemin ünlü iki isminden kapatılan RP’nin Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, "28 Şubat’ta bizi siyasetten iç ve dış mihraklar değil, iktidar hırsı tasfiye etti" dedi.

Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ise düzenlediği Kudüs Gecesi için pişmanlık duyduğunu belirterek, "Bugünkü aklım olsaydı o tiyatroyu aynatmazdım. Çünkü oyunu sahneleterek 28 Şubat’ı yapmak isteyenlerin eline koz verdim" diye konuştu.

ÖCÜ GİBİ GÖRÜLÜNCE AĞLADIM

Düzenlediği Kudüs Gecesi ile tankların yürümesiyle 28 Şubat’ı başlatan olayların sorumlusu olarak görülen dönemin Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız da, Zaman’daki açıklamasında, "Bugünkü aklım olsa o tiyatroyu oynatmazdım. Çünkü oyunu sahneleterek 28 Şubat’ı başlatmak isteyenlerin eline koz verdim" dedi.

Bekir Yıldız, Milli Gazete’ye yaptığı açıklamada ise, Kudüs Gecesi ile ilgili olarak ilk kez DGM’ye gidişi sırasında ağlamasına neden olan olayı şöyle anlattı:

"DGM’ye gitmek üzere bürodan çıktık. Bunada merdivenlere yürüyoruz, aşağı ineceğiz. O sırada bir bayan asansörden çıktı, beni görür görmez sanki bir öcü görmüş, bir canavarla karşılaşmış gibi korktu. O anda, ’Teslim oluyorum’ diyerek ellerini havaya kaldırdı. Baktım kadın tir tir titriyor. İşte ilk kez orada gözlerim doldu. Orada medyanın gücünü bir kez daha anladım. Önemli olan sizin nasıl bir insan olduğunuz değil nasıl yansıtıldığınız. O zaman çok üzüldüm. Çok gücüme gitti."

"İÇ HESAPLAŞMA YAŞADIK"

28 Şubat sürecinde milletvekillliği düşürüldükten sonra yaşadığı Almanya’dan geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye dönen Şevki Yılmaz Zaman Gazetesi’ne 28 Şubat’ı değerlendiren bir yazı kaleme aldı.

Yılmaz, 28 Şubat’ın hedefi olarak geçen sürede yoğun bir iç hesaplaşma yaşadıklarını, muhasebe yapma ve yaşananları görebilme imkanları olduğunu belirtti. Yılmaz, "Dost acı günde belli olur" sözünün anlamını da yaşayarak öğrendiklerini belirterek kendi özeleştirisini şöyle yaptı:

İLLA İKTİDAR DEDİĞİMİZ İÇİN

"Bu süreç içerisinde siyasi iktidardan tasfiye edilişimizin iç ve dış mihrakların gücünden değil, ideallerimizi bir kenara itirek, ’illa iktidar’ hırsına kapılıp zaafiyete uğramamızdan kaynaklandığını anladık. Hakk’ın rızasından kopup, halktan uzaklaşan, istişareyi önemsemeyen, kolektif akıl yerine tek akla ve şahsa güvenen, ehliyetsiz, plansız, programsız, günübirlik politikaların çıkmaz sokak alduğunu bir kere daha yaşayarak gördük."

AKP SÜT DÖKMÜŞ KEDİ GİBİ OLMAMALI

Yılmaz, içte ve dışta 28 Şubat’ın senaryosunu yazanlar olduğunu kaydetti. Yılmaz, "28 Şubat senaryosunun dıştaki senaristlerinin emellerinin ne olduğu, bugün Irak’ta yaşananlar ve akabinde İran ve Suriye’de ve ardından belki de ülkemizde yaşanacak olan üzücü olaylarla herkes tarafından anlışılmıştır, anlaşılacaktır" dedi. Yılmaz, 28 Şubat benzeri süreçlerin bir daha yaşanmaması için herkese görevler düştüğünü belirtirken de, AKP’ye de şu uyarıda bulundu:

"Bu ülkeyi yönetenler halkın kendilerine verdiği yetkiyi gereği gibi kullanmalı, sözünün eri olmalı ve muhalefette cesur, iktidarda süt dökmüş kediye dönmemelidirler. Her ne pahasına olursa olsun halka hizmet ederek Hakk’ın rızasına kazanma dışında başka çıkarlar peşinde koşmamalıdırlar."


ANKA / SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 14:50:22
Güncelleme :28 Şubat 2005 Pazartesi 15:17:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?