26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Bulana ne verecekler?

Yalova'nın Armutlu İlçesi'nde mevsimlik balıkçılık yapan 43 yaşındaki Vedat Doğan'ın, 8 ay önce Mardinli Karakeçeli Aşireti'ne gelin olarak verdiği kızı 19 yaşındaki kızı Cangül'den 35 gündür haber alınamıyor.

3 Eylül gecesi evden yemek örtüsünü silkelemek için çıkan ve ortadan kaybolan gelinin bulunması için seferber olan aşiretin lideri Davut Karakeçili, “Biz de töre uygulanmaz. Öyle töre yerin dibine batsın. Kızımı bulana son model bir otomobil, telefonla bildiren kişiye 10 bin TL vereceğim” dedi.

Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'ne bağlı Elyapan Köyü'nde oturan Doğan Ailesi'nin 2 çocuğundan en küçüğü olan Cangül, 2.5 yıl önce aynı köyden bir gençle görücü usulü evlendi. Cangül'ü bu evlilikten ‘Mehmet’ adını verdikleri bir de çocuğu oldu. Ancak Cangül, çocuğu dünyaya geldikten bir süre sonra şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşinden boşandı.

Bigadiç'in Elyapan Köyü'nde oturan, av sezonlarında Armutlu'nun Kapaklı Köyü'ne gelerek mevsimlik balıkçılık yapan baba Vedat Doğan, “Kızım eşinden ayrıldıktan sonra bize haber vermeden İzmir'e gidip burada yaşamaya başladı. 8 ay önce burada Mardinli Hacı Karakeçeli ile tanıştı ve gençler evlenmeye karar verdi. Biz de onaylayınca Mardin Kızıltepe'de aşiret düğünü yapıldı ve kızım ikinci kez gelin oldu” dedi.

‘HER YERDE ARIYORUZ’
Cangül Karakeçili'nin ilk eşinden dünyaya gelen oğlu Mehmet'in velayetinin babasında kaldığını ifade eden Vedat Doğan, “Kızım, Mardin Kızıltepe'de çok mutluydu. Annesiyle birlikte onu sürekli ziyaret ediyorduk. Ancak Ramazan ayında, 3 Eylül gecesi dünürüm beni arayarak, “Kızımız ortada yok. Birlikte sahur yaptık. Yemek örtüsünü silkelemek için dışarı çıktı. Bir daha da kendisinden haber alamadık. Polise başvurdum. Her yerde arıyoruz’ dedi. Bunun üzerine ben de Balıkesir, İzmir ve İstanbul'da kızımı aramaya başladım. Ancak izine rastlayan yok. Hayatından endişe ediyoruz” diye konuştu.

Karakeçili Aşireti'nin de kızını Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır'da aradığını söyleyen baba Vedat Doğan, Cangül'ün evden ayrılırken 200 Euro, evlilik cüzdanı ve oğlu Mehmet'in fotoğraflarını aldığını öğrendiğini kaydetti. Doğan, “İnşallah kızım en kısa sürede bulunur. Perişanız” dedi.

‘BİZDE TÖRE UYGULANMAZ, BULANA ÖDÜL VERECEĞİM’
Gelininin kaybolmasından sonra büyük üzüntü yaşadıklarını, bulunması için Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduklarını belirten aşiret lideri Davut Karakeçili ise “O benim kızım. Yavrumu bulana son model bir otomobil, telefonla yerini bildirene 10 bin TL, bulunmasında yardımcı olan yayın organına ise 50 bin TL vereceğim. Kızım benim için her şeyden önemli. Biz de töre uygulanmaz. Böyle töre batsın. Önemli olan kızımın bulunması, onun kocasıyla hayatını yeniden sürdürmesi. Kızımın mutluluğu için her şeyi yapacağım. Yeter ki bulunsun” diye konuştu.

...
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 16:42:19
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 16:42:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?