30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Bunlar da e-kapıcı!

İzmirli Atilla Altay ve Deniz Çırpan isimli iki genç, online kapıcılık sistemini hayata geçirdi.

Bir ay önce hizmete giren ve büyük ilgi gören projeleri ile kurdukları internet sitesine üye olan herkese market hizmeti sağlayan ikili, üniversite öğrencilerinin de ders notlarını evlerine kadar getiriyor.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) mezunu Atilla Altay ve Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Matematik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Deniz Çırpan kafa kafaya vererek bir on-line kapıcılık sistemi projesi geliştirdi. KOSGEB tarafından da ödüllendirilen projeleri ile kapıcılık mesleğini farklı bir boyuta getiren ikili www.ekapici.com sitesini kurarak projelerini kurumsal hale getirmeyi başardı.

1 ay önce kurulan ve kısa sürede 385 üye sayısına ulaşan site ile üyelerinin her türlü market siparişlerini yarım saat içinde teslim etme garantisi veren ikili, sitelerinin büyük ilgi gördüğünü söyledi. Şimdilik İzmir'in Bornova ilçesinde hizmet veren sitede temizlik malzemelerinin, yiyecek içecek çeşitlerinin hatta kadın pedi ve prezervatif gibi her türlü sağlık ve temizlik ürünlerinin sipariş edildiğini belirten ikili, ev yemekleri siparişlerini de yerine getirdiklerini ifade ettiler.

DERS NOTLARI DA SİPARİŞ EDİLİYOR

Yemek siparişinin yanında üniversite öğrencileri arasında büyük ilgi gören "ders notlarını" da isteyenlere servis edebildiğini belirten genç girişimciler derslere düzenli giren ve not tutan öğrencilerle anlaşarak isteyenlere ders notlarını yine yarım saat içinde ulaştırabildiklerini söylediler.

Yaratıcı fikirleri olan herkesi fikirlerini hayata geçirmeye davet eden Atilla Altay, "Öğrencilik yıllarımda KOSGEB'den uygulamalı girişimcilik eğitimi aldım. Uzun bir eğitimin ardından KOSGEB'ten kazandığım teşvik ödülü, ilgi alanlarından yola çıkarak tasarladığım bu projeyi hayata geçirmemize fırsat verdi. Arkadaşım Deniz Çırpan ile projemizi hayata geçirdik. Henüz bir aydır hizmet veriyor olmamıza rağmen üye sayımız 385'e, tıklanma sayımız ise 10 bin 862'ye ulaştı. Şimdilik Bornova'da hizmet veriyoruz. Kısa sürede bütün İzmir'e hizmet vermeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

AHT
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2011 Cumartesi 14:47:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?