30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Bunlarınki kayıkçı kavgası!

TÜSİAD ile hükümet arasındaki tartışmaları gündem saptırmak olarak nitelendiren Demokrat Parti Lideri Namık Kemal Zeybek, "Bu bir kayıkçı kavgasıdır. TÜSİAD'ın istediği hükümet bu hükümettir" dedi.

Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Bursa'daki şehit yeğeni Jandarma Asteğmen Burak Okay'ı kabrinde ziyaret etti. Kent Meydanı'ndaki miting öncesi Pınarbaşı Şehitliği'ne gelen Zeybek, şehit yeğeni için dua okudu.

 

Türkiye'nin bir terör hareketi ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Zeybek, "Bizim güneydoğu bölgesindeki halkımız terör örgütünün esiridir. Birtakım yanlışlıklar sebebiyle esaret kökleşmektedir. Bölge bir avuç dışarıdan gelme aşiretlerle ilgisi olmayan teröristlere terk ediyoruz. Teröristlerin Kürt olmadığını biliyorum. Lafı eğip bükmeye gerek yok. Meclisteki parti terör örgütünün siyasi kanadıdır. Terör örgütünü savunan ve buyruklarını nereden aldığı belli olan siyasi oluşuma biz nasıl siyasi parti diyebiliriz. Siyasi partinin bazı yöneticileri ve milletvekilileri ile karşılaştığım zaman 'Zazaca biliyor musun?' diye soruyorum. Bilmiyorum diyorlar. Niye bilmiyorsun? 'Devlet öğretmedi ki' diyorlar. Devlet mi öğretecek? Demekki bunlar Kürt falan değil" diye konuştu.

 

TÜSİAD TARTIŞMALARINA KAYIKÇI BENZETMESİ

Şehitlik çıkışında bir gazetecinin TÜSİAD ile hükümet arasındaki tartışmalarla ilgili sorusuna Zeybek, TÜSİAD ile hükümet arasındaki tartışmaları kayıkçı kavgasına benzetti. Zeybek, "Bunlar laf ebeliğine dayalı bir tartışmadır. Hiçbir anlamı yok. Türkiye'de gündem saptırmaktan başka bir şey değil. Bugün TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'in kocasını biz biliyoruz. Söylediği sözleri unutmadık. 'Türkiye bölünebilir ne olacak ki' diyor. Asıl mesele bu. Boyner'in söylediği sözleri, bu halk unuttu mu? 'Türkiye bölünürse bölünsün' diyor. Niye o değerlerle başka bir değeri karşı karşıya getiriyorsun. Ben şöyle bir şey söylesem razı olur mu? Halkımızın iyi giyinmesi uğruna halkımızın yoksullarımızın güzel giyinmesi uğruna sayın Boyner'in dükkanlarının yağmalanması tartışılabilir' desem, acaba ne derdi kendisi. Canını acıtırdı değil mi? Onun canı acır da bizim acımaz mı? Ben bu tartışmaları yapay, gündem saptırmaya yönelik sığ olarak görüyorum. Bu bir kayıkçı kavgasıdır. TÜSİAD'ın istediği hükümet bu hükümettir. Hükümetin istediği de TÜSİAD'dır. Bunlar kardeştir" şeklinde konuştu.


 

...
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2011 Cumartesi 18:56:02
Güncelleme :28 Mayıs 2011 Cumartesi 19:01:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?