25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Burj Dubai'ye görkemli açılış

Dünyanın en yüksek binası 'Burj Dubai'nin resmi açılışı töreninde havuzda gerçekleştirilen su şovunda muhteşem görüntüler ortaya çıktı.

Görenleri şaşkınlık içinde bırakan koreografi edilmiş su gösterileriyle başlayan açılış töreni, diğer etkinliklerle devam ediyor. Yüksekliği 800 metreyi aşan binanın açılışına Dubai prensi Muhammed Bin Raşid El Maktum da katıldı.

160 katlı Burj Dubai'nin açılışında 10 bin havai fişeğin yanı sıra kullanılan ses ve müzik efektleri geceye renk kattı. 868 adet yüksek güçlü 'stroboskop' ışık, binanın dış cephesine entegre edilerek ve bir dizi hipnotik ışıklandırma yapıldı. Açılış törenindeki gösterilerin organizasyonu için Fransız, İngiliz ve ABD'li uzmanlardan da yardım alındığı açıklandı. "Çöl çiçeğinden Burj Dubai'ye, Kalp atışı, Dubai ve BAE'den dünyaya" isimli üç ayrı gösteri havai fişek şovuyla tamamlandı.

Açılış törenleri için Burj Dubai'nin çevresindeki belirli noktalara dev ekranlar kurularak 400'ün üzerindeki medya mensubunun yanı sıra halkın da açılış törenini daha rahat izlemesi sağlandı. Dünya televizyonlarından da canlı yayınlanan açılış törenini tüm dünyada 2 milyarın üzerinde kişinin izlediği tahmin ediliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2010 Pazartesi 20:09:03
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 08:58:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?