18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Burnu kesilen R.G.: Beni pazarlamak istediler

Diyarbakır’da tecavüze uğradığı kişiyle yaşamak zorunda kalan ve bu kişinin ailesince burnu kesilerek cezalandırıldığı iddia edilen R.G, ’’beni başka erkeklere pazarlamalarına karşı çıktığım için burnumu kestiler’’ dedi.

R.G, yaptığı açıklamada, daha önce Diyarbakır’ın Sur Beldesi’ndeki Kore Mahallesi’nde oturduğunu ve birlikte yaşadığı Sabahattin G. ile hem komşu hem de akraba olduklarını ifade etti.

R.G, ’’12 yaşındayken bana tecavüz etti. Daha sonra benimle evlenmek istemedi. Ben de ona kaçtım. İki yıl önce bir erkek çocuğuna tecavüzden dolayı cezaevine girdi. Kayınpederim Ekrem G., kayınbiraderlerim Turan G. ve Feyyat G. ile eşimin kuzeni M.G. beni başka erkeklere satmak istiyorlardı. Ben de bu duruma karşı çıkıyordum. Beni sürekli tehdit ediyorlardı" dedi.

"Beni dövüp aç bırakıyorlardı" diyen R.G, olay öncesinde oğlunu evden alıp kaçmak istediğini ancak, evde bağlandığını ve üç gün ac bırakıldığını söyledi.

R.G, üç günün sonunda başına silah dayatılarak tecavüz edildiğini belirtti. R.G, tecavüzden sonra Turan ile M. adlı şahısların kendisini tuttuğunu Feyyat G.’nin de burnunu kestiğini anlattı.

Dört kişiden de şikayetçi olduğunu söyleyen R.G, "beni öldürmelerinden korkuyorum’’ dedi.

R.G’nin babası Musa G. ise yedisi kız toplam 10 çocuğu bulunduğunu belirterek, ’’sonuna kadar bu işin peşini bırakmayacağız. Kızıma çektirdikleri acıların cezasını çekmelerini istiyoruz’’ diye konuştu.

R.G’ye koruma talebi

Bu arada, R.G’yi, Diyarbakır Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koruma altına alabilmek için savcılığa başvuruda bulundu.

Diyarbakır Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Abdulgani Yalar devletin, 18 yaşından küçükleri koruma yükümlülüğü bulunduğunu belirterek, ’’söz konusu kişiyi koruma altına alabilmek için savcılığa yazı yazdık’’ dedi.

KA-MER (Kadın Merkezi) Acil Yardım Hattı Sorumlusu Naime Kardaş ise kadının ailenin koyduğu kurallar dışında bir davranış sergilediğinde aç bırakma, eve kapama, burun kesme, öldürme gibi çeşitli cezalandırma yöntemlerine başvurulduğunu söyledi.

Eğer R.G, destek için bize başvurursa gerekeni yapacaklarını belirten Kardaş, bu cezalandırma yöntemlerinin ailenin erkek bireylerince uygulandığını söyledi.

R.G’nin avukatı: "Aralarında imam nikahı yok"

R.G.’nin avukatı Neşe Öztürk ise yaptığı açıklamada, 11 yaşındayken Sabahattin G’nin tecavüzüne uğradığı öne sürülen R.G’nin hamile kaldıktan sonra sanık tarafından alıkonulduğunu ve R.G’nin ailesinin çocuklarını korumak için elinden geleni yaptığını söyledi.

Öztürk, ancak ortada resmi ya da imam nikahı bulunmadığını savunarak, ’’kızın ailesi evliliğe rıza göstermemiştir. Sadece fiili durumu kerhen kabullenme var. Basında çıkan haberlerde imam nikahlı denilerek mağdure daha zor duruma düşürülmüştür" dedi.

Zorunlu birliktelik

Diyarbakır’da 15 yaşındaki R.G., üç yıl önce Sabahattin G.’nin tecavüzü sonucu hamile kaldı. Bir erkek çocuk dünyaya getiren R.G., kendisine tecavüz eden Sabahattin G. ile birlikte yaşamak zorunda bırakıldı.

Gezginci bu kez yedi yaşındaki bir erkek çocuğa tecavüz edince, cezaevine kondu. Bunun üzerine Sabahattin G.nin yakınları R.G.’ye sahip çıkmak yerine "fazla dolaşıyorsun" diyerek şiddet uygulamaya başladı.

İddiaya göre, R.G.’nin sık sık dışarı çıkmasından rahatsız olan Sabahattin G.nin bir gece genç kızın el ve ayaklarını bağladıktan sonra ekmek bıçağıyla burnunu kesti. Diyarbakır Devlet Hastanesi’ne götürülen R.G.’nin burnu plastik cerrahlar tarafından ameliyat edildi. Yüzüne 20 dikiş atıldı.

CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 00:10:53
Güncelleme :5 Mayıs 2005 Perşembe 00:25:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?