19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Bursa ucuz atlattı!

Orman yangınından dönen ve içerisinde 6 kişinin bulunduğu Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı helikopter neredeyse şehre düşecekti... 

Bilecik'e bağlı Belenalan bölgesinde dün sabah anız yangını ile başlayan orman yangınına müdahele eden Rus helikopteri söndürme çalışmalarının ardından akşam saatlerinde görev merkezi olan Bursa'ya hareket etti.

Orman Bölge Müdürlüğü'nden uçuş kontrolü için bulunan Orman Mühendisi Turgut Keskin, kiralamayı yapan Betaz firması yetkilisi Teknisyen Fikri Bulanık ile, Rus ve Ukrayna uyruklu 4 mürettabatın bulunduğu helikopter, Yenişehir Havaalanı'nda yakıt ikmali yaptı.

Yenişehir Havaalanından kalkıp Bursa'ya yöneldikten sonra Gürsu'nun Kumlukalan köyü yakınlarında, helikopter ani irtifa kaybetmeye başladı. Henüz belirlenemeyen bir arızadan dolayı hızla alçalan helikopter, faciayı teğet geçti.

Korku dolu dakikaların ardından helikopter, Gürsu'ya bağlı Kumlukalan Köyü Kumluk Mevkii'nde boş tarlaya mecburi iniş yaptı. İndiği alanın düz bir tarla olması, hem kiralık helikopterin daha fazla hasar almasını, hemde içindekilerin yaralayıcı darbe almasını engelledi.

Helikopterin mecburi inişi sırasında kızı ve torunuyla birlikte tarlada mısır suladığını ifade eden Kumlukalan Köyü sakinlerinden Hüseyin Başkurt, "Mısırları sularken havada dengesini kaybeden helikopter, sarsılmaya başladı. İyice alçalınca bizde büyük panik yaşadık. Hemen torumunu kaptığım gibi dere yatağına indirdim. Bu kez de arı kovanlarının üzerine düşüyor sandım. Arılar dağılsa mahvolurlardı. Helikopter mısır tarlasını teğet geçtikten sonra bir ayva ağacını parcaladı. Toprağa inmemiş olsaydı kesin devrilirdi. Alanının yumuşak olması, inişi rahatlattı. Tekerleri toprağa saplanan helikopter, fazla sürüklenmeden de durdu. Hepimiz şok olduk" dedi.

Helikopterin mecburi iniş yaptığı tarla sahibi Ertan Kaltık ise, "Akşam ezanı vakti, tarlana helikopter indi dediklerinde inanamadım. Bakmaya geldiğimizde ise şok olduk. Kimsenin yaralanmaması hepimizi sevindirdi" diye konuştu.

Bilindiği gibi Rusya'dan kiralanan helikopter, 20 gün önce Orman Bölge Müdürü Ali Girgin tarafından basına tanıtılmıştı. Gazetecileri de havada gezdiren helikopter, Rusya'dan 155 saat hizmete karşılık 1 milyon 190 bin 245 dolara kiralandı. 22 personel alma kapasitesi bulunan helikopterin bir defada 2 bin 500 litre su alarak bıraktığı ve ve saatte 220 kilometre hıza ulaştığı belirtildi.

Bursa'da 3 ay duracak helikopterin Uzakdoğu ülkelerindeki felekatler sebebiyle güçlükle bulunduğu bu sebeble geçen yıllara göre daha yüksek fiyatla kiralandığı öğrenildi. Helikopterin faal hale gelip gelemeyeceği yapılacak teknik bakımdan sonra belli olacak.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 18:05:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?