20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Bush: Amerikan rüyasının zaferi

ABD Başkanı George W. Bush, başkanlık seçimlerini kazanan Barack Obama’yı kutladı. Bush konuşmasında “Amerikalılar, Amerikan rüyasının zaferini gösteren bir başkan seçtiler” dedi. 

Beyaz Saray’da seçim sonuçlarını değerlendiren bir açıklama yapan George Bush, “ABD hükümeti her zaman temkinli olmaya devam edecek, sorumluluklarını yerine getirecektir. Amerikan halkını korumak konusunda dünya kesinlikle şundan emin olabilir, bundan sonra bu kararlılık aynı şekilde devam edecektir. Bir sonraki komutanımızın önderliğinde bu devam edecektir” diye konuştu.

Cumhuriyetçi aday John McCain’i de överek, Amerikan halkının onun yaptığı hizmetlere her zaman minnettar kalacağını belirten Bush şöyle konuştu:

“Oylarını nasıl kullanırlarsa kullansınlar bütün Amerikalıların çok gururlu olduğunu düşünüyorum. Dün gece yazılan tarihle gurur duyduklarından eminim. Ülkenin dört bir yanında seçmenler çok büyük oranda seçime katılım gösterdiler. Tüm dünya Amerikan demokrasinin nasıl güçlü olduğunu izledi ve çok daha güçlü bir birliğe doğru ilerleyişine de tanıklık etti. Amerikalılar dün gece Amerikan rüyasının zaferini gösteren ve umudu gösteren, ulusumuza verilen sözlerin ve umudun önemini gösteren bir başkanı seçtiler.”

Seçimden sonra Amerikan ulusunun tek bir ulus olarak hareket edeceğini söyleyen Bush, “Nesiller boyunca sivil haklar anlamında kendi gözleri önünde bazı haksızlıklar yaşandığını görenler açısından son derece önemli bir seçimdi. Amerikan halkını korumak konusunda dünya kesinlikle şundan emin olabilir. Bundan sonra bu kararlılık aynı şekilde devam edecektir. Bir sonraki komutanımızın önderliğinde bu devam edecektir” dedi.

Geçiş döneminde de önemli kararlarda, seçilmiş başkanı haberdar edeceğini dile getiren Bush şunları söyledi:

“Bize verilen bu onurdan dolayı ve bu müthiş ülkeye hizmet etmekten dolayı büyük bir gurur duyuyorum. Bunu söylemek istiyoruz. Yani seçilmiş başkanımıza Obama’ya, eşi Michelle ve güzel kızlarına Beyaz Saray’ın kapısından girerken eşlik etmeye çalışacağız. Ve bu son dereci ilham verici ve çok uzun zamandır beklenen bu anda herkesin buna tanık oluşunu göreceğiz. Tabiki zannediyorum Sayın Obama’nın büyükannesi büyüttükleri çocuğu Beyaz Saray’ın kapısında görmekten büyük bir onur duyarlardı. Kendisi yemin ederken anayasaya dayanarak ve dünyanın en büyük ulusunun anayasasına dayanarak yemin ederken de onlarla gurur duyarlardı. Dün akşam kendisine Beyaz Saray’a gelmesi yönünde bir davette bulundum ve Lora ile onları burada mümkün olan en kısa zamanda ağırlamayı sabırsızlıkla bekliyorum.”

AA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 00:11:09
Güncelleme :5 Kasım 2008 Çarşamba 23:22:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?