17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Bush: PKK ile birlikte mücadele edeceğiz

ABD Başkanı George Bush, terör örgütü PKK’nın Irak’ın kuzeyinden bertaraf edilmesine yönelik olarak, hem Türk hükümeti, hem de yeni Irak hükümetiyle birlikte çalışacaklarını söyledi.

Bush, NTV’ye yaptığı açıklamada, Türkiye’deki temaslarında Irak’ın kuzeyinde terör örgütü PKK’ya karşı ortak mücadele konusunun da gündeme geleceğini belirterek, "PKK ile mücadelede birlikte çalışacağız. Teröristlerin peşindeyiz. Eğer bir grubu terörist ilan ediyorsak, bunda ciddiyizdir. Dolayısıyla hükümetlerle birlikte çalışacağız. İki hükümetle; hem Türk hükümeti, hem de yeni Irak hükümetiyle" dedi.

ABD Başkanı Bush, "Geniş Ortadoğu ve Kuzey Afrika İnisiyatifi"ne değinirken de Türkiye’nin çağdaş Müslüman bir ülke olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Öncelikle şu durumu açıklığa kavuşturmak istiyorum. Amerika, bizim gibi olun demiyor. Amerika, ülkeleri içinde çağdaşlaşmak için çalışan ve bu yönde kararlar alan reformcularla aynı safta yer alıyor. Bu arada Türkiye’den söz etmem gerekiyor. Türkiye, Müslüman bir ülke olarak insanlarına özgürlük, umut ve fırsat veriyor" diye konuştu.

NATO zirvesinin gündemine de değinen Bush, ittifakın Irak’a asker göndermesi yönünde karar almasını beklemediğini kaydetti. Bush, Irak Başbakanı İyad Allavi’nin NATO’dan, Irak güvenlik güçlerinin eğitimine yardımcı olmasını istediğini hatırlatarak, bunun tek çözüm olduğunu kaydetti.
NTV
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2004 Cuma 12:45:34
Güncelleme :25 Haziran 2004 Cuma 12:51:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hulya tokgoz IP: 213.93.100.xxx Tarih : 25.06.2004 14:38:53
Hadi canim sen de,senelerce pkk'ya destek veren,terorle mucadele konusunda turkiye'ye hicbir yardimi olmayan abd,bizimle beraber mucadele edecekmis mis mis...Bu lafa ancak gulerim.