18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Bush halk desteğini yitirdi

ABD Başkanı George W. Bush'un arkasındaki halk desteği, göreve geldiği Ocak 2001'den bu yana en düşük seviyeye indi.


USA Today/CNN/Gallup tarafından yapılan kamuoyu araştırmasında, Bush'u destekleyenlerin oranının yüzde 46'ya düştüğü ortaya çıktı. Bin 3 kişi üzerinde yapılan son araştırma, Irak'taki işkence skandalının Bush'a verilen destekte önemli azalmaya yol açtığını gösterdi.
Geçen hafta yapılan araştırmada, Amerikan halkının yüzde 49'unun Bush'u desteklediği görülmüştü.

USA Today gazetesi ile CNN Televizyonu ve Gallup kamuoyu araştırmaları şirketinin ortak araştırması, Başkan Bush’a verilen desteğin, bir hafta içinde yüzde üç gerileyerek yüzde 46’ya indiğini gösteriyor.

Sonuçlar, Iraklı tutuklulara kötü muamelenin yarattığı büyük tartışmanın ortasında yayınlandı.

Ayrıca, araştırmaya katılanların yüzde 44’ü, Irak Savaşı’nın açılmaya değer bulduğunu söyledi. Irak savaşına gösterilen destek de ilk kez bu kadar düştü.

1000 seçmen arasında yapılan araştırmada, Savunma Bakanı Donald Rumsfeld’i destekleyenlerin oranı yüzde 46, desteklemeyenlerin oranı ise yüzde 45 olarak belirlendi. Ancak görüşü sorulanlardan sadece üçte bire yakını, bakanın istifa etmesini istedi.

Aynı araştırmaya göre, seçime altı ay kala, Başkan Bush’a oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 48’le, Demokrat Başkan adayı John Kerry’nin gördüğü destekten sadece bir puan ilerde.

İHA - SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2004 Salı 13:19:44
Güncelleme :11 Mayıs 2004 Salı 15:49:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?