23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Bush İstanbul'da yargılanacak

Irak’ın işgalini sorgulamak için çeşitli ülkelerden katılımcılarla kurulan Irak Dünya Mahkemesi son oturumunu 23-27 Haziran’da Sultanahmet Darphane-i Amire Binası’nda yapacak.

Irak’ın işgalini sorgulamak amacıyla oluşturulan ve 2003 yılından bugüne kadar dünyanın çeşitli kentlerinde düzenlenen oturumlarında ABD ve müttefiklerini yargılayan "Irak Dünya Mahkemesi" (WTI) nihai toplantısını 23-27 Haziran’da İstanbul’da gerçekleştirecek. 23 Haziran’da Mor ve Ötesi müzik grubunun konseriyle açılacak olan toplantılar, Sultanahmet’teki Darphane-i Amire binasında gerçekleştirilecek. Toplantılarla eş zamanlı etkinlikler de yapılacak.

ÜÇ GÜNDE ALTI OTURUM

Toplantılarda, "Uluslararası Hukuk ve Kurumların Rolü", "Hükümetlerin Sorumluluğu", "Medyanın Sorumluluğu", "Irak’ın İstilası ve İşgali", "Kültürel Miras, Çevre ve Dünya Kaynakları" ve "Küresel Güvenlik Ortamı ve Gelecek Alternatifleri" adını taşıyan oturumlar gerçekleştirilecek. Toplantılar dizisi boyunca, bir tanık da oturum başlıklarına uygun "tanıklık" yapacak.

Toplantıya benzer kampanyalara destek veren aydınların yanı sıra, çeşitli ülkelerden çok sayıda aydın, yazar ve sanatçı da toplantısına katılmak üzere İstanbul’a gelecek.

MAHKEMENİN HEDEFİ

Irak’a karşı açılan savaş sürecinde yapılan haksızlıkları, işlenen suçları kaydetmek amacıyla hareket eden Irak Dünya Mahkemesi, son İstanbul toplantısında dünyanın pek çok kentinde yapılan oturumların sonuçları değerlendirilecek ve "tarihsel kayıt" olarak kamuoyunun dikkatine sunulacak.

AA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 14:06:01
Güncelleme :5 Haziran 2005 Pazar 17:23:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?