17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Bush Keryy'den daha zekiymiş

Yaygın olan kanıya rağmen, ABD Başkanı George W. Bush’un ‘IQ’ düzeyi, siyasi rakibi Senatör John Kerry’den daha yüksekmiş. Bush’un fazla zeki olmadığına ilişkin yaygın kanı, kovboy gibi ve sıradan konuşması, bazı kelimeleri yanlış telaffuz etmesi ve genelde dünyaya siyah ya da beyaz pencerelerden bakarak ‘gri alanları ve tonları’ görmemesinden kaynaklanıyor.

Ancak, New York Times gazetesinde yer alan bir habere göre, Bush’un IQ düzeyi ‘ABD’nin beyin deposu’ Massachusetts Eyaleti’ni temsil eden Senatör John Kerry’den biraz daha yüksek.

Gazete, ‘Vdare.com’ internet dergisinden uzman Steve Sailer’in verdiği verilere göre, Bush’un IQ düzeyinin 120’lerin ortasında olduğunu bildirdi. Steven Sailer, bu rakamı, Teksas Hava Muhafızları’na subay olarak katılmak isteyen Bush’a 22 yaşında iken verilen testlere göre aktardı. Sailer’e göre, Kerry’nin IQ test sonucu ise 120’ye yakın. Bu rakam da, Kerry’nin Donanma’ya katılmadan önce aldığı testlerin sonucu.

‘Peki, Bush daha zeki de neden kimse öyle düşünmüyor?’ sorusuna uzman Linda Gottfredson’un verdiği yanıt ise şöyle: ‘Bu sonuçlar benim için sürpriz değil. Eğer birisi karmaşık şeyler söylüyorsa ve bunları duyanlar neler denildiğini anlamıyorsa, söyleyen kişinin çok zeki olduğunu düşünürler.’
HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2004 Perşembe 11:20:24
Güncelleme :28 Ekim 2004 Perşembe 11:31:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?