20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

'Bush kuyruğunu yakalamaya çalışan köpek gibi'

Şarkılarıyla daha önce ABD Başkan yardımcısı Dick Cheney’yi ve eşini hedef alan, "rap sanatçısı" Eminem, ABD Başkanı George W. Bush için, "kuyruğunu yakalamaya çalışan köpek gibi" ifadesini kullandı.

Eminem, Rolling Stone müzik dergisinin Kasım ayı sayısında yayınlanacak röportajında, "Irak Savaşı’nın yanlış olduğunu mu düşünüyorsun?’’ sorusuna, "Bush, sanki bir kahraman gibi gösteriliyor. Ancak askerlerimiz orada hiç nedensiz ölüyor. Şu ana kadar anlayabileceğim bir açıklama duymadım. Bize açıklayın, neden askerlerimiz orada ölüyor?’’ cevbını verdi.

Eminem, "Bence Bush bir pislik başlattı. Amerika, yaşamak için en iyi ülke. Ancak Bush bu ülkenin icabına baktı ve ülkeyi yerle bir edebilir. Silaha sarıldı ve çok kötü bozguna uğradı. Şimdi ne yapacağını bilemiyor. Kuyruğunu yakalamaya çalışan köpek gibi dönüp duruyor. Bizim daha yirmili yaşlarına gelmemiş insanlarımız orada ölüyor. Ve ne için? Bu durum İkinci Vietnam gibi görünüyor. Bin Ladin bize saldırdı ve biz de Saddam’a saldırdık. Ben 10 yıldır Saddam’dan bir şey duymamıştım. Ancak gidip Saddam’a saldırdık. Nedenini açıkla. Bize cevap ver’’ ifadelerini kullandı.

Bu yıl ilk kez oy vermek için kaydolduğunu söyleyen Eminem, mutlaka oy kullanacağını ancak kararsız olduğunu da söyledi. Eminem, henüz 18 yaşına gelen kardeşinin, Bush yönetimi altında getirilecek bir zorunlu askerlik durumu yüzünden savaşa gönderilmesini istemediğini kaydetti. Bush’un rakibi John Kerry, Bush ikinci dönem başkanlığı kazanırsa, zorunlu askerliği getirmeyi hesapladığını söylemişti.

Cher, Bush’a savaş açtı

Şarkıcı Cher de, Miami’deki Crobar diskoda, Cumhuriyetçi Parti’ye karşı uyarıda bulundu. Diskoda birkaç yüz kişiye şarkı söyleyen Cher, dinleyenlere, "çok geç olmadan’’ Bush’un ikinci dönem daha başkanlığı kazanmaması için savaşmaları gerektiğini söyledi.
YENİ ŞAFAK
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2004 Salı 10:03:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?