17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Bush'a 'Rumlara baskı yap' çağrısı

ABD'de yayınlanan Washington Post gazetesinde dün yer alan Kıbrıs konulu baş makalede, Bush yönetiminin Yunan hükümetine, Kıbrıs'ta yapılacak referandumda Rum tarafından "Evet" çıkması için tavır alması konusunda baskı yapması gerektiği belirtildi.
Baş makalede "Bush yönetimi ve müttefik ülkeler, Yunanistan'a 'Evet' oyu yönünde açık bir tavır takınması konusunda baskı yapmalı" denildi.
Türk hükümetinin ülke içinden gelen baskı ve protestolara rağmen BM planını savunmaya devam ettiğini belirten Washington Post, "Bu durumda Yunanistan'dan da aynı özveriyi beklemek çok sayılmamalı" diye yazdı.
Yunanlılar'ın Türkiye'nin AB'ye doğru ilerlemesiyle İslami ülkelere yayılacak refah seviyesinin kendi çıkarlarına da olacağını anlamaları gerektiğine değinilen yazıda, Kıbrıs üzerindeki eski kan davasının daha büyük olan amacı gölgelemesine izin verilmemesi gerektiği belirtildi.
Öte yandan, Turkiye'nin ABD'nin önemli bir müttefiği olduğuna değinilen yazıda Turkiye'den "İslami demokrasi" olarak bahsedilmesi de dikkat çekti.
WASHİNGTON - İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2004 Perşembe 19:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?