18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Bush'dan PKK'ya karşı destek sözü

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, PKK/KONGRA-GEL ile mücadele konusunda ABD Başkanı George Bush’tan destek sözü aldıklarını belirterek, "Ancak Türkiye’nin kimsenin yardımına ihtiyacı yok, gereken neyse sonuna kadar yapılacaktır" dedi.
CNN TÜRK’te yayınlanan Eğrisi Doğrusu özel programında Taha Akyol’un konuğu olan Gül, yıl sonundaki AB Zirvesi’nde Türkiye’ye ilişkin kararın olumlu olması halinde müzakerelerin Mart 2005’te başlayacağını söyledi. Gül, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin türban kararına ilişkin soruya da "Böyle bir yanlış eninde sonunda düzeltilecek" şeklinde yanıt verdi.
Gül, "Mahkeme kararıyla ilgili bir şey söylemek istemiyorum, ama Türkiye’yi yöneten partinin önde gelen bir üyesi olarak söylüyorum, Türkiye kendi dinamikleriyle bu ’ayıplardan’ eninde sonunda kurtulacaktır" dedi. Irak’ın siyasi istikrarının ve toprak bütünlüğünün Türkiye’nin önceliği olduğunu da vurgulayan Gül, Kerkük’teki nüfus hareketleriyle ilgili olarak da süreci yakından izlediklerini söyledi.
Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerini de değerlendiren Abdullah Gül, Aralık’ta müzakere tarihi verileceğine inandığını belirterek, vakit kaybedilmeden üyelik müzakerelerinin başlayacağını söyledi. AB Komisyon Başkanlığına Jose Manuel Durao Barroso’nun seçilmesine ilişkin mutabakata İstanbul’da varıldığını açıklayan Gül, Barroso’nun Türkiye’nin AB üyeliğine destek verdiğini ve ’Türk dostu’ olduğunu da belirtti.
İSTANBUL -İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2004 Cuma 01:43:48
Güncelleme :2 Temmuz 2004 Cuma 01:45:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?