23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Bush’tan Suriye’ye ültimatom

Washington - ABD Başkanı George W. Bush, "Suriye’nin Lübnan’daki tüm askerlerini Mayıs’a kadar çekmesi gerektiğini" söyledi.

Bush, şu anda kafasını en çok meşgul eden konunun, Suriye’nin güçlerini Lübnan’dan çekmesi olduğunu belirterek, bu güçlerle sadece Suriye askerlerini değil aynı zamanda istihbarat servislerini kast ettiğini kaydetti.

Lübnan’da özgür seçimlerin Mayıs ayında yapılmasının önemine işaret eden Bush, Suriye birliklerinin bu ülkeden çekilmesi konusunda, "Bu müzakereye açık değil. Şimdi gitme zamanı. Bu amaca ulaşma ve Mayıs seçimlerinin adil olacağını temin etme konusunda şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum. Orada, Suriye askerleri varken adil bir seçim yapabileceğinizi sanmıyorum" diye konuştu.

Bush, bu konuda Suriye’ye yönelik askeri operasyon tehdidi bulunmadığını da belirtti.

Bush, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın yarın açıklaması beklenen, "Lübnan’daki askerlerini kısmen çekme" fikrini reddetti.

Suriye’nin, Lübnan’dan çekilme sorunu konusunda uzlaşma adımı şeklinde atacağı eksik bir adımı kabul etmeyeceklerini belirten Bush, "Bu ülkedeki Suriye birlikleri tamamen çekilmeli" dedi.

Bush, Westfield’da düzenlenen bir toplantıda yaptığı açıklamada, "Biz ve Fransa, Suriye’nin Lübnan’dan çekilmesinden söz ederken, tamamen çekilmeyi kastediyoruz, kısmi adımları değil" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2005 Cumartesi 00:18:21
Güncelleme :5 Mart 2005 Cumartesi 00:20:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?