19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Bush'tan ürperten açıklama

ABD Başkanı George W. Bush, ülkesinin bir nükleer, biyolojik veya kimyasal saldırı ile karşı karşıya bulunduğunu açıkladı.
Haftalık radyo programında konuşan Bush, "Bugün insanlığın önündeki en büyük tehdit; kitle imha silahlarının gizli ve ani saldırı ihtimalidir. Teröristler ve terörist devletler; mutlaka kaybedecekleri bir kitle katliam silahları yarışı içindedir. Onlar kabiliyetlidir, biz daha kabiliyetli olmalıyız. Kararlılar, biz daha kararlı olmalıyız" dedi.
11 Eylül 2001 saldırılarının; maket bıçağı, sopa ve 19 uçak bileti ile donanmış korsanların ABD'ye nasıl tahribat verebileceğini gösterdiğini belirten Bush, "Amerika, kitle imha silahları ile donanmış feci balistik füze saldırısı ihtimali ile karşı karşıya bulunuyor. O halde, halkımızı korumak için füze savunma sistemleri geliştiriyor ve yerleştiriyoruz. Teröre karşı savaşı kazanmak ve kitle imha silahlarının yayılmasını önlemek için iyi istihbarata ihtiyaç var. Bunun için yeni ve ortaya çıkmakta olan tehditlere karşı istihbarat kabiliyetimizi geliştiriyor ve adapte ediyoruz" diye konuştu.
WASHİNGTON - İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2004 Cumartesi 17:13:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?