30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Bush'un adı nereye verilecek?

Görev süresi dolan ABD başkanlarının isimlerinin, kendilerinden sonra yapılan havalimanlarına, kütüphanelere, hastanelere ya da okullara verilmesi adeta bir gelenek haline geldi. Ancak popülaritesi olmayan Başkan George W. Bush gibilerinin isimleri ise unutuldu gitti.

Ya da San Francisco'da olduğu gibi kinayeli bir anlamla yüklenmeye çalışıldı.

San Francisco'da harekete geçen bir grup liberal, ABD Başkanı George W. Bush'un adının Oceanside Su Kirliliği Kontrol İstasyonu'na verilmesini ve tesisin yeni adının George W. Bush Kanalizasyon Tesisi olması için imza kampanyası başlattı.

Yeterli imzanın toplanmasının ardından yetkililere bildirilen istek, oylamaya sunuldu. Ancak "seçimle işbaşına gelen bir liderin adına saygısızlık olacağı" gerekçesiyle bu talep, 31'e karşı 69 oyla reddedildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 11:12:34
Güncelleme :6 Kasım 2008 Perşembe 13:26:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kuddusi yılmaz IP: 88.234.120.xxx Tarih : 6.11.2008 13:16:53

bence bu adamın ismini amerikada bır utanç duvarı yapıp oraya versınler hasbel kader önünden geçerken dünyadaki yaptıgı tahrıbatın o kadar günahsız insanın kanını dökmenin acısını hisseder belki gerçek yüzünü görürde utanır o kadar asalet varsa tabiki içinde umarım bundan sonra petrol için kan dökülmez ve masun insanlar ölmez