23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Bush'un ailesi Türklere emanet

ABD Başkanı George W. Bush’un eşi Laura Bush ve ikiz kızları Jenna ile Barbara, 5 aydır saçlarını Türk kuaförlere yaptırıyor. Washington’daki Toka isimli kuaför salonunun 5 ay boyunca gizli olarak yürüttüğü çalışmayı Washington Post gazetesi ortaya çıkardı.
DHA’ya yaptığı açıklamada, Laura Bush’u ’dünya tatlısı bir insan’ olarak nitelendiren Yurt, "Bizim Türk olduğumuzu da biliyor. Kendisiyle ekipçe çalışıyoruz. Saç şeklini yaratan benim, ama her gün ekip olarak arkadaşlar gidiyorlar. Kızları ise buraya geliyorlar genelde. Çok candan çok sıcaklar. Onların durumu da kolay değil; dünyanın gözü onların üzerinde. Çok klas, çok değerli insanlar" dedi.
Laura Bush’un "Bana yakışan nedir diyerek? saç modeli tercihini kendisine bıraktığını ifade eden Yurt, "Kendisi sade bir insan, profesyonelce, sade, günlük karakterine uyabilecek bir şekil yaptık. Şu anki saçı daha modern, eskisinin tasarımı biraz daha farklıydı" diye konuştu. Nuri Yurt, ’independent look’ (bağımsız görünüm) adını verdiği saç modelini uyguladıktan sonra Bayan Bush’un ABD ve Avrupa basınından çok ilgi gördüğünü söyledi.
Yurt, salondaki kuaför arkadaşları Gazi Karababa, Mahir Öztürk ve Hülya Kılınç ile birlikte Bush ailesine hizmet veriyor. First Lady’nin saçı için salondan bir kuaför Beyaz Saray’a gidiyor. İkizler ise saçlarını kestirmek için salonu tercih ediyor. First Lady’nin dış seyahatlerinde genellikle Hülya Kılınç çalışıyor. Hülya Kılınç Avrupa medyasının da büyük ilgi gösterdiği son Avrupa seyahatinde Bayan Bush ile birlikteydi.
Bush ailesinden başka Selma Hayek, Bo Derek gibi sanatçılar, senator, lobici, avukat, milletvekili, işkadını yüzlerce ünlüye hizmet veren Nuri Yurt’un ’özgür görünüm’ adını verdiği saç stili büyük ilgi görüyor. Yurt, Washington gibi oldukça muhafazakar bir şehirde kariyer sahibi, çalışan kadınlara böyle modern ve özgür, bir saç modelini benimsetmenin kolay olmadığını vurguluyor.

WASHINTON SOSYETESİNİN GÖZ BEBEĞİ

Nuri Yurt, aslen Erzincanlı. İstanbul, Nişantaşı’nda çırak olarak başladığı kuaförlük mesleğini uzun yıllar Bağdat Caddesi’nde sürdürdü. Yabancı modellerle yaptığı çalışmaların verdiği güven ve İngilizceye olan ilgisi onun yolunu 16 yıl önce ABD’ye çevirdi. Washington’daki kuaför salonlarında bir süre çalışan Yurt, Amerikalı kız arkadaşıyla evlendikten sonra ’Washington’un Beyoğlu’su George Town’da bir salon açmaya karar verdi.
Toka ismiyle 9 yıl önce açılan salon, kısa sürede Washington sosyetesinin tercihi oldu. Politika ve eğlence dünyasından birçok ismin saçını emanet ettiği Nuri Yurt’un ünü bundan 5 ay önce Beyaz Saray’a ulaştı. First Lady Laura Bush’un talebi üzerine Beyaz Saray yetkilileri Nuri Yurt ile temasa geçti. Yapılan inceleme ve denemelerin ardından Beyaz Saray, Toka ile çalışmaya karar verdi.
Nuri Yurt’un 5 aydır gizli tuttuğu çalışma, Washington Post Gazetesi’nin haberiyle ortaya çıktı. Washington Post, Style isimli ilavesinde First Lady’nin yeni saç modeline ve kuaförü Nuri Yurt’a yer verdi. Washington dergisi de Laura Bush ve kızı Jenna’nın fotoğrafıyla birlikte Toka salonunu anlattı.

MODACI DRESNER: ONUNLA GURUR DUYMALISINIZ

Filistin asıllı Amerikalı modacı Deya Dresner, "Onun koltuğuna oturduğumda kendimi dünyanin en mutlu ve en güzel kadını hissediyorum" diyor ve şöyle devam ediyor:
"O kadar yetenekli ve işini o kadar iyi biliyor ki; Washington’daki birçok kadın gibi ben de gelip hiçbirşey söylemeden koltuğuna oturuyorum. O, içinden geldigi gibi sanatını icra ediyor. Siz Türkler,onunla gurur duymalısınız."

DHA / MİLLİYET
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2005 Pazar 03:40:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüseyin TOPKARA IP: 85.110.218.xxx Tarih : 14.01.2008 16:20:36

Buş ve ailesine saygılarımla onların çocuklarının yerinde olmak istemem onlar dünya tatlısı ikizler benimde o yaşlarda bir kızım var onun üzerine ben nasıl titriyorsam sayın başkanın'da çocukları üzerine öyle düşkün olduğunu biliyorum ne varki onlar dünya önünde gözdeler onları yüce rabbim ailece korusun yanlış hatırlamıyorsam Barbara şiirle uğraşıyor duygusal bir kızımız Anadoluda onun için çok kaynak var şiirin kökeni Anadolu bende şairim kızımıza müsadeleriniz olursa bir dörtlük yazayım Karşıdan ne güzeldir mehtabı seyretmek Bülbülün seyrine dalmak onu dinlemek Fısıldaşan dalgaların sahile vuruşlarından dilemek Ne güzel olur canlarla dostça dost kalmak. Çok sevdiğim yiğenimi yolladım o artık sizlerle Amerika'da ona sağlık,başarılar diliyorum. Sayın Nüri YURT böyle bir imkanı yakaladığı için ne mutlu bende 1997 yılında Amerika'ya gitmek için çok uğraştım fakat mesleğim gereği olmadı çünkü burda bende Cumhurbaşkanımı koruyordum hepinize sonsuz saygı ve sevgilerimle esenkalın.