17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Bush'un kalacağı otele bomba

Ankara’da ABD Başkanı George W. Bush’un kalacağı Hilton Oteli’ne çıkan Billur Sokak girişinde bir bombanın patlaması sonucu 1’i ağır 3 polisin yaralandığı bildirildi.

Şüpheli paket ihbarı üzerine olay yerine gelen polislerin inceleme yaptığı sırada bombanın patladığı ve Hasan Akyol isimli polis memurunun bacağının koptuğu kaydedildi. Polis telsizlerinden sürekli kan anonslarının yapıldığı belirtildi. Bacağı kopan polisin ameliyata alındığı ve bacağının yerine dikileceği bildirildi.


Bu arada, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Diğer yandan, patlamanın meydana geldiği sokakta bulunan araçların çekilmeye başlandığı ifade edildi.

Patlama sonrası Hilton Oteli’nin güvenliği tartışılmaya başlanırken, Bush’un Ankara’ya gelişinde direkt otele gidecek olması tüm gözleri buraya çevirdi. Zirvede Bush’un yeni bir otelde kalıp kalmayacağı ise tartışılmaya başlandı.

NATO Zirvesi’ne birkaç gün kala bu patlamanın meydana gelmesi emniyeti alarma geçirdi. Polisin otelin güvenliğini yeniden gözden geçireceği bildirildi.

Polis, olayın meydana geldiği sokakta yoğun güvenlik önlemleri aldı.


Ankara Hilton Oteli yakınlarında meydana gelen patlamada yaralanan polis memurların kimlikleri belli oldu. Yaralı polislerin Bekir Bayar ve Hasan Akyol olduğu öğrenildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Bush’un kalacağı Hilton Oteli’nde bu sabah meydana gelen patlamada yaralanan 3 polis memurundan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.


Patlamada sağ ve sol ayakları parçalanan Bekir Bayar isimli polis memurunun durumunun ciddi olduğu açıklandı. Hacettepe Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adil Surat patlamada yaralanan polislerle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Prof. Surat hastaneye getirilen 3 polis memurundan ikisinin ayakta tedavi edileceğini, diğer polis memurunun ise durumunun ağır olduğunu söyledi.

 Surat, Bekir Bayar’ın kopan sol ve sağ ayaklarının yerine konulmasının çok zor olduğunu belirtererk, yaralı polisin ameliyata alındığını kaydetti. Prof. Dr. Surat, Bekir Bayar’ın sol ayak parmaklarını içeren ’memetopal’ adı verilen bölgede parçalanmaların oluduğunu belirterek, bu bölgenin toparlanması ve revizyona alınması gerektiğini söyledi.

Polis memurunun sağ ayağında ise ’kibya’ kemiği bölgesinde parçalanma ve kopma olduğunu anlatan Surat, sağ ayağında da riskin çok yüksek olduğunu ancak ayağı kurtarmak için replantasyon yapılacağını söyledi.

Surat, ağır yaralı Bekir Bayar’ın aynı zamanda kafasında ve vücudunun çeşitli yerlerinde de yaralanmalar olduğunu belirterek, "Bunların bütün incelemeleri yapıldı. Şu anda hastamız ameliyata alındı. Ameliyat 5-6 saat sürecek. Ondan sonra bacağın yaşayıp yaşamayacağı konusunda kesin bilgi verebiliriz" diye konuştu.

Diğer iki yaralı polisin önemli bir durumlarının ve hayati tehlikelerinin bulunmadığnı belirten Surat, hafif yaralı polislerin ayakta tedavi edileceğini, gerekirse hastaneye yatırılacağını söyledi. Prof. Surat, gazetecilerin ağır yaralı olan polis mumuru Bekir Bayar’a ilişkin soruları üzerine, "Ayak bileği altından parçalanmış parmaklar tamir edilecek ve yerine konulacak gibi değil. Yeniden replante edilmeye çalışılacak, bunun da başarı şansı oldukça düşük" açıklamasını yaptı.


Öte yandan, ağır yaralı olan polis memurunun ayağından kopan parmakları içi buzla dolu bir poşet içinde hastaneye getirildi.

Ankara’da meydana gelen patlamının ardından yaralılar ambulanslarla Hacettepe Hastenesi’ne sevkedildi. Yaralıların Hilton Oteli’nden ambulansa konulması sonrasında yaralıları taşıyan ambulanslar için Ankara polisi, tüm yolları boşaltarak, ambulansa yol açtılar. Hastaneye kadar eskortluk eden polisler, yaralıları acil servise kaldırarak, tedavi altına aldılar.

Yaralı polislerden birisinin ameliyata alındığı kaydedilirken, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, yaralı polisler hakkında bigli almak için Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’ne geldi.
Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, patlamanın ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu ve emniyet yetkililerinden bilgi aldı. Olay yerinden ayrılırken gazetecilerin sorularını cevaplayan Yılmaz, patlamaların şüpheli paketin polis tarafından incelenmesi sırasında meydana geldiğini belirterek, gerekli incelemeyi başlattıklarını söyledi. Yılmaz, yaralı polislere geçmiş olsun dileğinde bulundu.

 Bu arada, daha önce bacağının koptuğu bildirilen polis memurunun topuğunda parçalanma olduğu diğer polisin ise hafif yaralandığını öğrenildi. Söz konusu memurun tedavisine Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde başlandı.


Öte yandan, olay sonrasında yaklaşık bir saat sonra polisin çevrede arama yapması sonucu yaralı polis memurunun kopan parmağı bulundu. Polisler, kopan parmağı hastaneye götürdü.

Ankara’da Hilton Oteli’nin karşısında meydana gelen ve 2 polis memurunun yaralanmasına sebep olan patlamanın görgü tanığı taksi şoförü Mithat Akyol, yaralı polise ilk müdahaleyi kendilerinin yaptığını söyledi.


Taksi durağında otururken büyük bir gürültü duyduklarını belirten Akyol, "Patlama sesini duyunca olay yerine koşarak gittik. Polis memuru yerde yatıyordu. Ayağı bileğinden kopmuş vaziyetteydi. Hemen bir bez parçası bularak ayağını sardık. Bu arada 112 Hızır Acil Servis’i aradım ancak cevap vermediler. Hemen 155’i arayarak durumu haber verdim. Polisler geldi. Otelin sağlık ekipleri de yaralıya müdahele ettiler" dedi.

ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2004 Perşembe 13:13:04
Güncelleme :24 Haziran 2004 Perşembe 18:26:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?