17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Bush'un Türkiye'de yapacağı dışkı ABD'ye götürülecek

Hürriyet gazetesi yazarlarından Fatih Altaylı, yarın Türkiye’ye gelecek olan ABD Başkanı George W. Bush’un genetik özelliklerinin belirlenmesini önlemek amacıyla kalacağı otellerin tuvaletini kullanmayacağını yazdı.

Altaylı, "Çünkü bu dışkıdan ABD Başkanı’nın genetik özelliklerinin belirlenmesi, buradan hareketle kişiye özel bazı ilaçlar veya zehirler üretilmesi veya bazı maddelere karşı hassasiyetinin tespit edilmesi mümkün. Bu nedenle ABD başkanları gittikleri her yere yanlarında ‘Özel WC’ götürüyorlar." dedi.

Yazıyı alıntılayarak aktarıyoruz:

"Bush, NATO Zirvesi için geleceği İstanbul’da Conrad Hotel’de kalacak.

ABD başkanları bu otelin manzarasını çok seviyorlar herhalde. Haksız da sayılmazlar.

Bush’un otelde hangi odada kalacağı sır.

Ancak kuvvetle muhtemel daha önce Clinton’ın da kaldığı dev süitte kalacak. Süitte birkaç yatak odası ve 4 tuvalet var. Fakat Bush bu tuvaletlerin hiçbirini kullanmayacak. Çünkü Başkan Bush, İstanbul’a gelirken ‘tuvaletini’ de yanında getiriyor.

Bunun nedeni ise ‘güvenlik’. Genetik bilimindeki gelişmeler nedeniyle artık ABD başkanları gittikleri ülkelerde ‘helaya’ bile girmiyorlar. Amaç, ABD başkanlarının dışkısının alınıp incelenmesini önlemek.

Çünkü bu dışkıdan ABD Başkanı’nın genetik özelliklerinin belirlenmesi, buradan hareketle kişiye özel bazı ilaçlar veya zehirler üretilmesi veya bazı maddelere karşı hassasiyetinin tespit edilmesi mümkün.

Bunun yanı sıra, yine dışkıların incelenmesi yoluyla başkanın sağlık durumunun belirlenmesi, buna bağlı olarak bazı spekülasyonların yapılması da olası. Bu nedenle ABD başkanları gittikleri her yere yanlarında ‘Özel WC’ götürüyorlar.

Portatif bir klozet, başkanların kalacağı yere monte ediliyor ve başkan oteli terk ederken, arkasında ne kılı, ne de kakası bırakılıyor."
HÜRRİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2004 Perşembe 13:33:15
Güncelleme :24 Haziran 2004 Perşembe 13:36:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?