17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Bush'un yine dili sürçtü

ABD Başkanı George W. Bush, gaflarına bir yenisini daha ekledi. Bush bu kez de, "ABD’ye ve ABD halkına kötülük yapma yollarını aramaktan asla vazgeçmeyeceklerini" söyledi.

Beyaz Saray sözcüsü Scott Mcclellan ise, “en dürüst ve en düzgün konuşan kişilerin bile dilinin sürçebileceğini” söyleyerek, Bush’un gafını düzeltti.

Bush, “Bushizm” olarak adlandırılan gaf serisine bir yenisini daha ekledi ve Pentagon’da 417 buçuk milyar dolarlık savunma bütçe yasasını onaylamasının ardından yaptığı konuşmada, “Yönetiminin, ABD’ye kötülük yapma yollarını aramaktan asla vazgeçmeyeceğini” söyledi.

“Düşmanlarımız yenilikçi ve zengin kaynaklı, biz de öyleyiz. Ülkemize ve halkımıza kötülük yapmak için yeni yollar aramaktan asla vazgeçmeyecekler, biz de öyle” diyen Bush’un bu sözlerine salonda bulunan üst düzey askeri yetkililerden hiçbir tepki gelmedi.

Başkan’ın gafına açıklık getirme görevini ise Beyaz Saray sözcüsü Scott Mcclellan üstlendi. Mcclellan, Bush’un hatasının, en dürüst ve en düzgün konuşan kişilerin bile dilinin sürçebileceğini gösterdiğini söyledi. Sözcü, “ABD halkı başkanın açıkça ve inançla konuştuğunu biliyor ve teröristler de eylemlerinden neyi kastettiğini anlıyor” dedi.
NTV
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 14:14:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?