24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Bütün hafta kar var

İstanbul, güne sürpriz kar yağışıyla başladı. Soğuk ve yağışlı hava hafta sonuna kadar sürecek.

İstanbul, güne sürpriz kar yağışıyla başladı. Kentin büyük bölümünde saat 07.30 sıralarında başlayan kar yağışı, kara ve deniz ulaşımını olumsuz etkilemedi.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kentte sabah saatlerinde başlayan kar yağışının yüksek kesimlerde etkili olduğunu belirterek, yağışın sahil kesimlerinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görüldüğünü söyledi.

Kar yağışının öğle saatlerinde etkisini kaybedeceğini anlatan Yıldırım, kentte dün 17 derece olan sıcaklığın sabah saatlerinde 3 dereceye düştüğünü, ancak öğle saatlerinde 6 derece seviyesinde olacağını kaydetti.

CUMA GÜNÜ DE KAR VAR

Yıldırım, İstanbul’da yarın havanın parçalı bulutlu olacağını ifade ederek, perşembe günü ise parçalı bulutlu, zaman zaman kar ve karla karışık yağmur, cuma günü de kar yağışı beklendiğini dile getirdi.

SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA HAFTA SONUNA KADAR ETKİLİ

Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Marmara’nın doğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülüyor.

Bu gece ve yarın akşama kadar Marmara’nın batısı dışında tüm yurtta yağış bekleniyor.

Yağışlar, hava sıcaklığında beklenen azalmayla birlikte, bu gece Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Ege ile İç Anadolu’nun kuzeybatısında, yarın İç Anadolu’nun doğusu, orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşecek.

10 Mart Perşembe günü; Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu ile öğle saatlerinden itibaren Ege, Marmara, Batı Karadeniz ile Eskişehir çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışların Güney Ege kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.


11 Mart Cuma günü; Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege dışında tüm yurt yağışlı geçecek. Yağışlar kuzey ve iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, güney kesimlerde yağmur şeklinde görülecek.


Hava sıcaklığı yurdun kuzey ve iç kesimlerinde hissedilir derecede (6-8 derece) olmak üzere tüm yurtta azalacak.


Hava sıcaklığındaki azalmayla birlikte görülecek kar yağışları ile Perşembe ve Cuma günleri yurdun batı kesimlerinde beklenen buzlanma ve don olayının oluşturacağı olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

TRAKYA’DA DA KAR VAR

Trakya’da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Meriç ve Tunca Nehirleri’nin su seviyeleri de düşmeye başladı.

Edirne’de dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oluyor. Kar kalınlığı kent merkezinde 5 santimetreye ulaştı.

ANTALYA’DA HAVA SICAKLIĞI HİSSEDİLİR DERECEDE AZALACAK

Antalya ve çevresinde hava sıcaklığı, özellikle iç kesimlerde hissedilir derecede azalacak.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nce yayınlanan haftalık hava tahmin raporuna göre, Antalya ve çevresinde hava yarın parçalı bulutlu, sahil yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, iç kesimler yağmur, yüksekleri karla karışık yağmurlu geçecek.


AA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 17:24:39
Güncelleme :8 Mart 2005 Salı 17:27:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?