24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

'Bütün STK’lar benden olsun anlayışıyla ülke yönetilmez'

Ankara - DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, kendi ölçülerine göre Türkiye’de en itibarlı sivil toplum kuruluşlarından birinin TOBB olduğunu belirterek, "Buranın yıllardan beri devam eden geleneği içinde, içinde bulunduğu şartlar ile beraber oluşan sürece bir müdahalede bulunmanın hiç bir doğru tarafı yoktur" dedi.

Ağar, TOBB’un 60. seçimli Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Birliğin demokrasinin gelişimine büyük katkı sağladığını belirterek, "Bütün alanları ele geçirerek (Bütün sivil toplum örgütleri benden olsun) diyerek, (Bana herhangi bir eleştirinin gelmesini bu şekilde önlüyorum) bakış açısıyla Türkiye’de hükümet edebilmek mümkün değil, yönetebilmekte mümkün değildir" diye konuştu.

Dış ticaret açığı ve cari açığın risk unsuru olmaktan çıkarak "tehlikenin ta kendisi haline geldiğini" ifade eden Ağar, işsizliğin azalmamasının da önemli bir sorun olduğuna dikkati çekti.

Özelleştirmenin yabancılaştırma şekline dönüştürülmemesi gerektiğini de belirten Ağar, ekonomide herkesin pembe tablo çizdiğini, oysa bankalardaki mevduatın 3 aylık kısa vadelerde tutulmasının bu tabloyu yalanladığını söyledi. Ağar, 2000 yılından bu yana Türkiye’de kredi kartı borcunu ödeyemeyen kişi sayısının 500 bini aştığını bildirdi.

MHP Başkan Vekili Oktay Vural da konuşmasında, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasında "TOBB’un başkalarının arka bahçesi olması" konusunda dile getirdiği endişeleri anladığını belirterek, bu endişeleri kendisinin de paylaştığını söyledi.


AA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2005 Pazar 23:40:47
Güncelleme :8 Mayıs 2005 Pazar 23:42:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?