20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Büyük operasyon derinleşiyor

Antalya polisinin 5 ayrı ilde yürütülen operasyonlarda Alaattin Çakıcı'nın yeğeni de gözaltına alındı.

Antalya polisinin, Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde 5 ayrı ilde eş zamanlı yürüttüğü operasyonda, Antalya Defterdarlığında kontrolör olarak görev yapan 2 kamu görevlisi de gözaltına alındı.

Operasyonda gözaltı sayısı 16'ya yükseldi, zanlılar sorgularının tamamlanmasının ardından bu sabah adliyeye sevk edildiler.

Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık bir yıldır süren istihbarat çalışması sonucu Antalya Cumhuriyet Savcılığının koordinasyonunda, 4 Ocak Cuma sabahı, Antalya, Bursa, İstanbul, Ankara ve İzmir'de eş zamanlı olarak başlattığı operasyon kapsamında, Antalya Defterdarlığında görev yapan kontrolör şefi V.Ç. ile memur A.Ç. de gözaltına alındı.

Alaattin Çakıcı'nın yeğeni A.Ç'nin liderliğinde oluşturulduğu ve Trabzonspor Kulübü Başkan Adayı H.Y. ile bağlantılı kişilerin de ilişkili olduğu ileri sürülen suç örgütünün, operasyonun düzenlendiği illerde bazı restoran ve eğlence mekanlarına zorla el koydukları, çek senet tahsilatı yaptıkları ve haraç aldıkları iddia edildi.

Polis, yaklaşık bir yıldır süren teknik ve fiziki takip sonucu başlattığı operasyon kapsamında Alaattin Çakıcı'yı 2003 yılında Antalya'dan Rodos'a yatıyla kaçırdığı iddia edilen ve o dönemde gözaltına alınan M.S.H'yi de suç örgütüyle bağlantılı olduğu iddiasıyla gözaltına aldı.

Alaattin Çakıcı'nın 24 yaşındaki yeğeni A.Ç, Trabzonspor Başkan Adayı H.Y, Çakıcı'ya yurt dışına kaçırdığı iddia edilen M.S.H, kamu görevlileri V.Ç. ile A.K'nin yanı sıra polis, dört gündür devam eden operasyon ve soruşturma sonucu, bir dönem Alaattin Çakıcı'nın yakın korumalığını da yaptıkları iddia edilen İ.D, C.A, K.E.T, M.Ç.S, U.A, suç örgütünün Bodrum'daki faaliyetlerini yürüttüğü öne sürülen A.A, İstanbul'da tersanesi bulunan V.D. ile Antalya'da el konulan bir restoranı suç örgütü adına işlettiği ileri sürülen K.Ş, suç örgütüyle bağlantılı oldukları öne sürülen reklamcı E.Y. ile daha önce güvenlik şirketi bulunan M.K. ve E.D. de gözaltına alındı.

Operasyonun ardından Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde sorguları tamamlanan 16 zanlı, adliyeye sevk edildi.

TRİLYONLARCA LİRALIK RANT İDDİASI

Zanlıların savcılıkta ifadeleri alınırken, polisin bir yıldır takip ettiği suç örgütünün faaliyetlerine ilişkin ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı.

Eş zamanlı operasyonların yapıldığı 5 ilde suç örgütünün faaliyetleri ile mağdur kişilere yönelik tespitler yapıldığı belirtildi. Suç örgütü üyelerinin Antalya il merkezi, Alanya ve Kemer ilçeleri ile İstanbul, Bursa ve Ankara'da
bazı restoran ve işletmelere zorla el koydukları, bu mekanları işlettikleri ve gelir elde ettikleri öne sürüldü.

Antalya'da Atatürk Parkı'nda A.E.A'ya ait bir balık restoranına yaklaşık 6 ay kadar önce el koydukları iddia edilen suç örgütünün bazı üyelerinin, restoranı adını değiştirerek işlettikleri ileri sürüldü. Suç örgütü üyesi oldukları iddia
edilen ve İstanbul'da bulunan bazı zanlıların ise İstanbul'da bir tersaneye el koyarak 300 bin YTL'lik çek senet tahsilatı yaptıkları iddia edildi.

Zanlıların Kemer Göynük'teki bir otelin saunasına el koyarak buradan gelir elde ettikleri, ayrıca bu otelden de 99 bin avroluk haraç aldıkları öne sürüldü.

Suç örgütü üyelerinin Ankara'da daha önce bir petrol şirketi bulunan ve Kürşat Yılmaz ile bağlantısı olduğu öne sürülen bir kişiye yönelik ''kaldırma ve haraç alma'' eylemi yapmayı planladıkları iddia edildi.

Antalya Barosu'na kayıtlı avukat M.D'nin de el konulan restorandaki icra işlemi nedeniyle kısa süre önce suç örgütü üyelerince darp edildiği belirlendi.

Polisin operasyonu sonucu, Antalya'da faaliyet gösteren suç örgütü üyelerinin de kaldığı Bahçelievler Mahallesi Pamir Caddesi'ndeki bir evde yakalanan Alaattin Çakıcı'nın yeğeni A.Ç'nin üzerinde ''Burak Azak'' adına düzenlenmiş sahte sürücü belgesi bulunduğu, A.Ç'nin Antalya'ya gelişlerinde kaldığı otellerde ve bulunduğu işletmelerde bu isimle kayıt yaptırdığı tespit edildi.

A.Ç'nin de içinde bulunduğu kişilerin operasyon sırasında polise kaldıkları evin kapısının açmayarak direndikleri, bu nedenle polisin kapıyı kırarak zanlıları gözaltına aldığı öğrenildi.

Suç örgütü üyelerinin üzerlerindeki ruhsatsız tabancayı operasyon sırasında evde bulunan bir kadına vererek saklamaya çalıştıkları iddia edildi.

Yetkililer, suç örgütünün işletmelere zorla el koyarak, haraç alarak ve çek senet tahsilatı yaparak elde ettiği ve elde etmeyi planladığı rantın büyük boyutlarda olduğunu bildirdi.

Bu kapsamda eş zamanlı operasyonda yakalanan zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 40 fişek, 5 adet 920 bin YTL'lik çek, 18 adet 23'er bin YTL'lik senet, 59 sayfalık işletmelerle ilgili sözleşme fotokopileri ve sahte kimlikler ele geçirildiği açıklandı.

Suç örgütü üyelerinin söz konusu illerde ortak hareket ederek faaliyet gösterdikleri iddia edildi. Gözaltına alınan 2 kamu görevlisinin ise el konulan restoranda ceza kesmeleri gerekirken, ''rüşvet alarak'' ceza kesmedikleri öne
sürüldü. Kamu görevlilerinin suç örgütü üyelerinden bin 500 YTL'lik rüşvet aldıklarına yönelik telefon tespit bulunduğu öne sürüldü.

Polisin, suç örgütünün diğer illerdeki faaliyetlerine ilişkin soruşturmayı genişleterek devam ettirdiği belirtildi.

''Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte liderlik ve yöneticilik yapmak, suç örgütüne üye olmak ve örgüt adına faaliyette bulunmak, darp sonucu kasten yaralama, rüşvet vermek, çek senet tahsilatı yapmak, iş yeri kurşunlamak ve haraç almak'' suçlamalarıyla adliyeye sevk edilen zanlılarla ilgili polisin 400 sayfalık fezleke hazırladığı, deliller, teknik ve fiziki takiple ilgili 3 klasör belgeyi de savcılığa teslim ettiği bildirildi.

Teslim edilen belgeler arasında Alaattin Çakıcı ile yeğeni A.Ç'nin birbirlerine gönderdikleri bazı mektupların da bulunduğu öğrenildi.

AA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 13:44:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?