18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Büyük tehlikeye dikkat!

Bugünlerde elimizden düşürmediğimiz bu cihazların aslında neler yapabileceğini biliyor musunuz?

Gün geçtikçe kullanıcılardan daha fazla ilgi gören tablet bilgisayar pazarının mutlak hakimi şüphesiz Apple'ın iPad'inden başkası değil. Samsung, Asus gibi devler de, Androidli tebletleriyle Apple'ı bir hayli zorluyor. Ancak tüm bu söz konusu tabletler her ne kadar kullanıcıların beğenisiyle karşılaşsa da, çocukların sağlığını ciddi anlamda tehdit ettikleri iddia ediliyor.

Uzmanlara göre özellikle çocukların oyuncak niyetine kullandıkları tabletleri ellerinden düşürmemeleri, sağlıkları açısından ciddi bir tehdit oluşturmaya başladı bile. Ebeveynler tablet bilgisayar ya da dokunmatik cep telefonlarını oynamaları için çocuklarına verirken, aslında bilmeden onlara da büyük kötülük ediyor.

Eklem ağrıları, boyun ağrıları gibi sağlık sorunlara yol açabilen tablet bilgisayarlar ve akıllı telefonlar, çok fazla kullanıldığında yetişkinlerin dert yandığı migren ve tipik eklem ağrılarına bile sebep olabiliyor.

Sağlık uzmanları, 8 yaşlarındaki bir çocuğun tablet bilgisayarlar yüzünden eklem ağrıları çektiğini örnek vererek, anne-babaları bu konu üzerine ciddi ciddi düşünmeleri için uyarıyor.


 

...
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2012 Çarşamba 09:51:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?