18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Büyük zirve başladı

Avrasya Ekonomi Zirvesi İTO Konferans Salonu’nda başladı. Mültivizyon gösterileri ile başlayan açılışta, konuşmalardan sonra Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in uzun mesajı okundu.

Zirveye 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, TBMM Başkanı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Enerji Bakanı Hilmi Güler, Dış Ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Avrasya ülkelerinden gelen bakanlar, sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Yapılan konuşmalarda Türkiye’nin AB ile olan ilişkileri gündeme getirilirken, Avrasya ile benzeri bir ekonomik işbirliği yapılmasının gerekliliği üzerinde duruldu. Konuşmacılar, Bakü, Tiflis Ceyhan Petrol boru hattının Avrasya coğrafysanı Avrupa’ya yakınlaştıracağı belirtildi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ise, Bakü, Tiflis Ceyhan Petrol Boru hattının işlerlik kazanmasındaki memnuniyetini dile getirirken , Avrasya coğrafyasındaki işbirliğinin önemini vurguladı.

Toplantının öğleden sonraki bölümünde ise, Avrasya enerji politikaları tartışılacak. Avrasya ülkelerinden gelen bilim adamları tebliğlerini sunacak. Enerji Bakanı Hilmi Güler’de bir konuşma yapacak.

Avrasya Ekonomik Zirvesi’nde yarın ise istihdam sorunları tartışılacak.

Mehmet Aycan - Kenthaber
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2005 Salı 13:42:19
Güncelleme :5 Temmuz 2005 Salı 14:01:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?