17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Büyükanıt: Taziye çok çirkin

Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanan I. Ordu Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Diyarbakırlı belediye başkanlarının taziye ziyaretini "çok çirkin" şeklinde değerlendirdi.
Orgeneral Yaşar Büyükanıt, İstanbul Valisi Muammer Güler’e gerçekleştirdiği veda ziyaretinde, Diyarbakır’daki "Hevsel Bahçeleri" operasyonunda öldürülen teröristin evini ziyaret eden belediye başkanlarının tutumunu eleştirdi.
Orgeneral Büyükanıt, olayı tartışmanın bile yersiz olduğunu ifade ederek, "Güvenlik görevlisini katleden, şehit eden bir insana taziye ziyaretinde bulunmak çok çirkin" değerlendirmesinde bulundu. Büyükanıt, daha önce de bu tür olayların meydana geldiğini hatırlatarak, bu kez kamuoyu ve basının "çok güzel tepki" gösterdiğini vurguladı.

Valilik bahçesinde Polis Mangası tarafından karşılanan Büyükanıt, Valilik Şeref Defterini imzaladı. Büyükanıt, Muammer Güler’e katkılarından dolayı bir plaket hediye etti.
Vali Güler de Yaşar Büyükanıt’ın, görevli olduğu bir yıl içinde başta valilik ve diğer kurumlarla yakından ilgilendiği, destek ve yardımlarda bulunduğu için teşekkür ederek kendisine bir vazo hediye etti.

BAKANLIK SORUŞTURMA AÇTI

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in öldürülen teröristin ailesine taziye ziyaretini eleştirerek, ’’Hiç kimsenin caniye, teröriste cesaret vermesi uygun olmaz’’ dedi.
İstanbul Valisi Muammer Güler’i ziyaret ederek kentteki patlamalar konusunda brifing alan Bakan Aksu, brifingin ardından basın mensuplarının soruları yanıtladı.
Bir gazetecinin ’’Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ve bazı belde belediye başkanlarının öldürülen teröristin ailesine taziye ziyaretinde bulunmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?’’ şeklindeki sorusu üzerine Bakan Abdülkadir Aksu, konuyla ilgili bir basın bildirisi hazırlattıklarını, bunu kamuoyuna açıklayacaklarını belirtti. Aksu, ’’Yapılan doğru değil, hiç kimsenin caniye, teröriste cesaret vermesi uygun olmaz. Hepimiz enerjimizi doğru yolda, sağlanan huzur, güven ve istikrarın devamında kullanalım’’ diye konuştu.
Aksu, olaydan sonra Diyarbakır Valiliği’nin adli soruşturma başlattığını, bakanlığının da olayla ilgili müfettiş görevlendirdiğini kaydetti.
İSTANBUL
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 15:11:59
Güncelleme :11 Ağustos 2004 Çarşamba 12:07:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?