17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Büyükanıt: YAŞ kararlarına her asker saygı duyar

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanan Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Son yapılan Şura toplantısından sonra bazı-basın yayın organlarında, YAŞ’ın Korgeneral Karabay ile ilgili kararının geçmişteki bazı olaylarla ilişkilendirildiğine" dikkati çekerek, "bunun tamamen gerçek dışı olduğunu" bildirdi. Büyükanıt, "YAŞ uygulamalarına her asker saygı duyar" dedi.

YAŞ kararlarıyla Harp Akademileri Komutan Yardımcılığı’na atanan, ancak 1 Eylül 2004 tarihi itibariyle emeklilik başvurusunda bulunan 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Köksal Karabay, görevini törenle Korgeneral Ethem Erdağı’ya devretti.

Törende konuşan Büyükanıt, basında yer alan haberlerle ilgili şunları söyledi:

"Rütbeler ve makamlar, kimseye ne vaat edilmiş, ne de ömür boyu tahsis edilmiştir. Rütbeler ve makamlar, birer nöbet yeridir. Biz geliriz, nöbetimizi tutarız. Ondan sonra da hizmeti kendimizden sonra gelenlere şerefle ve gururla teslim ederiz. Bir asker için en önemli ödül, kendisine devredilen görevi başarıyla tamamlamak ve görevini şerefiyle teslim etmektir. Korgeneral Karabay, görevini başarıyla tamamladı, şerefiyle de teslim ediyor. Terfiler, yükselmeler, emeklilikler, görev süreleri uzatmaları, YAŞ’ın yasal bir uygulamasıdır. Buna her asker saygı duyar."

Büyükanıt, Şura’nın değerlendirmesinin yasal bir durum olduğunu belirtti. Büyükanıt, "bunu da olduğu gibi kabul etmek gerektiğini" anlatarak, "Arkadaşlarımızın mesleki geçmişlerini rencide eden, onları, ailelerini, silah arkadaşlarını rencide eden yorumlar, hiç kimseye fayda sağlamaz" dedi.

Korgeneral Köksal Karabay da " 1 eylül’den itibaren emekli olmak için müracatta bulundum. Asla kırgın, küskün, üzgün, süzgün değilim. Aksine mutlu ve gururluyum. TSK’ya kalpten bağlılığım onurla ömür boyu sürecektir" diye konuştu.
İSTANBUL
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2004 Çarşamba 16:55:30
Güncelleme :18 Ağustos 2004 Çarşamba 16:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?