31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Büyükanıt sloganlarla karşılandı

Orgeneral Büyükanıt cumartesi gününe kadar KKTC'de temas ve incelemelerde bulunacak.

Türk Hava Kuvvetlerin ait özel uçakla saat 10.00'da KKTC'ye gelen Orgeneral Büyükanıt'ı, Meclis Başkanı Fatma Ekenoğlu, Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Turkekul Kurttekin, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, 39. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Mehmet Taş, 28. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral İsmail Serdar Savaş, 14. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Faruk Şengün, GKK Komutanı Tümgeneral Mehmet Eröz, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Yardımcısı Tuğgeneral Salih Cengavercem, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, diğer üst düzey devlet ve askeri yetkililer karşıladı.

Sloganlarla karşılandı

Orgeneral Büyükanıt'ı, Ercan Havaalanı'nın Şeref Salonu önünde muharip dernekler mensupları ve bazı üniversitelerin öğrencileri de KKTC-TC bayrakları ve Atatürk posterleriyle karşıladı. Dernek üyeleri ve öğrenciler, Salon önünde, "Kıbrıs Türktür Türk kalacak", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Askere uzanan eller kırılsın", "Kahrolsun PKK" ve "biz Atatürk'ün askerleriyiz" şeklinde sloganlar attılar. Bu arada, Şeref Salonu önünde Büyükanıt'ı karşılamaya gelen vatandaşlar, sıkı polis kontrolünden de geçirildi. Ayrıca polis ve askerin Ercan Hava limanından itibaren tüm yol kenarlarında yol boyunca üst düzeyde güvenlik önlemleri alındı. Orgeneral Büyükanıt Ercan'dan ayrılmadan önce kendisini karşılayan gruba el sallayarak asker selamı verdi ve "hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar çok sağ olun" dedi. Orgeneral Büyükanıt'ın KKTC ziyareti 29 Mart Cumartesi gününe kadar sürecek. Büyükanıt, KKTC ziyareti süresince devlet ve hükümet yetkilileriyle görüşecek, askeri birliklerde incelemeler yapacak.

Orgeneral Büyükanıt ziyaretleri çerçevesinde ilk olarak saat 10.45'te Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat tarafından kabul edilecek. Büyükanıt, saat 11.20'te Cumhuriyet Meclisi Başkanı Fatma Ekenoğlu, saat 11.55'te de Başbakan Ferdi Sabit Soyer'le bir araya gelecek. Orgeneral Yaşar Büyükanıt daha sonra 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Türkekul Kurttekin'i de ziyaret edecek. Büyükanıt, saat 15.00'te Boğaz Şehitliği'ni de ziyaret edecek

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 14:21:13
Güncelleme :26 Mart 2008 Çarşamba 14:24:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?