31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Büyükanıt'a Karayılan soruldu

Genelkurmay Başkanı Ongeneral Yaşar Büyükanıt, Slovakya resepsiyonunda önemli açıklamalarda bulundu.


KARAYILAN SORUSU

Orgeneral Büyükanıt'a, Türk silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a yönelik düzenlediği son ve en geniş kapsamlı hava operasyonunda ölenler arasında örgütün elebaşılarından Murat Karayılan'ın da olup olmadığı soruldu.

Büyükanıt soruyu, "Bombayı atarken kimliğini almıyoruz" şeklinde cevapladı.
Bu arada Ankara kulselerinde Orgeneral Büyükanıt'ın Olli Rehn'e yanıt mahiyetinde "Türkiye'nin önünde sıfatlara ihtiyacı yok" açıklaması yaptığı konuşuluyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türkiye'nin sorunlarını kendi içinde çözebileceğini ve kimsenin nasihatlerine ihtiyacı olmadığını belirterek, "Cumhuriyetin kuruluşundan beri Türk insanı kendi kendini tanımlama gücüne sahiptir" dedi.


İsrail'in Bağımsızlık Günü resepsiyonuna katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. AB, sınır ötesi operasyon ve AK Parti'nin kapatılması davasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Büyükanıt, Avrupalı liderlerin 'aşırı laikler' ve 'demokratik laikler' tanımlamalarının hatırlatılması üzerine, "Türkiye'ye çok sıfat koyuyorlar. Sıfat isimin önünde gelir bu yanlış. Türk insanı kendi kendini tanımlama gücüne sahiptir. Cumhuriyetin kuruluşundan beri Türk insanı bunu yapmıştır. Başkalarının tanımlamalarını alıp kendine etiket olarak koymaya ihtiyacı yoktur" diye konuştu.


Bir gazetecinin, 'Sanki toplumu ikiye bölen bir yaklaşım sergileniyor' şeklindeki yorumu üzerine Orgeneral Büyükanıt, "Şimdi çok konuşmak istemiyorum. Türkiye'de kutuplaşmalar olmamalı" dedi. 'Peki var mı?' diye sorulması üzerine Büyükanıt, "Var, var, var. Türkiye'nin kutuplaşmalardan kaçınması lazım. Sorunlarını kendi içinde çözebilir. Ülkemizin kimsenin nasihatlerine ihtiyacı yok" şeklinde konuştu.
Büyükanıt, 'Sınır ötesi operasyonunda Murat Karayılan öldü mü' şeklindeki soru üzerine ise, "Ahmet öldü, Mehmet öldü değil, ama oraya çok sık giden bazı insanların olduğu hedefleri vurduk. İsimden bahsetmedim. Biz bombayı atarken kimliğini almayız. Kandil'de sık sık kendi tariflerine göre üst düzey olanların gittiği bir yeri vurduk. PKK çok ağır darbeler aldı. Bu darbeler hep sürecek, Kuzey Irak'ın teröristler için güvenli olmadığını anladılar" şeklinde açıklama yaptı. "PKK ile mücadelede psikolojik üstünlük kazanılmıştır" diyen Büyükanıt, Kuzey Irak yönetiminin üslubunda da yumuşama olduğunu kaydetti.


AK Parti'nin savunma metnini okuyup okumadığının sorulması üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Savunmayı tabi ki okudum, ama yorum yapmam uygun olmaz" diyerek, bu konuda ancak emeli olduktan sonra yorum yapabileceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 21:37:11
Güncelleme :7 Mayıs 2008 Çarşamba 22:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?