18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Büyükelçilerden Erdoğan’a serzeniş

CNN Türk’ün haberine göre, 17 aralık zirvesinden önce Avrupalı liderlerle çok sıkı diyalog içinde olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın zirveden sonra aynı tempoyu gösterememesi, diplomatik çevrelerde soru işaretleri oluşturuyor.

Zirveler dışında sürekli AB başkentlerini dolaşan Başbakan, zirvenin ardından farklı bölgelere ağırlık verdi. Üstelik Ankara’daki büyükelçiler de bu geziler yüzünden Başbakan Erdoğan’la görüşememekten şikayetçi.

Başbakan Erdoğan son 10 yılın en çok yurtdışı seyahatine çıkan hükümet başkanlarından. Daha milletvekili bile olmadan parti lideri sıfatıyla turlara başlayan Erdoğan en büyük ağırlığı Avrupa’ya verdi. Bu temaslar özellikle 17 aralık öncesinde daha da yoğunlaştı.

Ancak 17 aralıktan sonra Başbakan sadece Avrupa Birliği zirveleri için Brüksel’e gider oldu. Bu durum da Avrupa ülkelerinde soru işaretlerine yol açıyor.

Başbakan Erdoğan, son üç ayda Suriye, Güney Asya, Rusya Federasyonu, Balkan ülkelerine yaptığı ziyaretler için Ankara’dan ayrıldı. Başbakan yurtdışı temaslarının dışında da Ankara’da pek bulunmuyor. Hafta sonlarını genelde İstanbul’da geçirmeyi tercih eden Erdoğan sık sık da yurtiçi gezilerde halkla buluşuyor.

Büyükelçiler, mesajlarını Erdoğan’a iletememekten şikayetçi

Erdoğan, bu kadar Ankara dışına çıkınca başkentteki büyükelçilikler merkezlerinden aldıkları mesajları Erdoğan’a iletememekten şikayetçi. Bu nedenle hem başbakanı eskisi kadar Avrupa başkentlerinde göremeyen hem de başkentte Erdoğan’a ulaşmakta zorluk çeken Avrupalı diplomatların da kafaları karışık.

Bu gelişmelere bir de başmüzakerecinin belirlenememesi eklenince soru işaretleri arttı. AB çevreleri ’17 aralık sonrası Türkiye’nin AB’ye ilgisi mi azaldı?’ sorusunu artık daha sık ve yüksek sesle sormaya başladılar.

CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 00:39:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?