20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Çadırda yaşayan aileye haciz şoku

Çadırda yaşayan aileye haciz şokuAdapazarı'na bağlı Çamyolu Köyü'nde bir çadırda yaşayan Çalışkan ailesi, 8 ay önce dünyaya gelen ikiz bebekleri Dilek ve Melek'e bakamayınca, Melek bebek hayatını kaybetmişti. Ailenin durumunun ortaya çıkması üzerine İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Dilek bebeğe sahip çıkmış ve Dilek, Sakarya Doğum ve Çocuk Bakımevi'ne kaldırılarak 1 hafta kontrol altında tutulmuştu. Bu olayın üzerinden 8 ay geçtikten sonra, hastane masrafları nedeniyle 276 milyon liralık hacizle karşı karşıya kalan Çalışkan ailesi neye uğradığına şaşırdı.
Anne Hatun Çalışkan (34), ne yapacaklarını bilemediklerini belirtirken, baba Halis Çalışkan ise, "Bizden 276 milyon lira para istediler. Bizim bu parayı ödeyecek gücümüz yok. Zaten olsaydı çocuklarımıza bakardık. İkizlerden biri bakımsızlıktan öldü. Hiçbir sosyal güvencemiz yok. Hastane yetkilileri bizi icraya vermiş. Sakarya 3. İcra Dairesi'nden gelen haciz yazısı ile şok olduk. Bebeği hastaneye onların girişimleri ile götürdük. Bana yeşil kart çıkaracaklarına dair söz verdiler. Onu da yerine getirmediler. Şimdi bizden para istiyorlar. Bu parayı nasıl ödeyelim. Sadece yaşadığımız bu çadır var. Çadırımı satıp parayı öderim. Fakat o da 276 milyon lira etmez" dedi.
5 yaşında bir çocukları daha olan Çalışkan ailesi, yetkililerin kendilerine yardımcı olmasını isterken, Halis Çalışkan ise parayı ödeyememeleri halinde cezaevine girmekten korktuğunu söyledi.
MEHMET KARAKAŞ - ADAPAZARI (İHA)
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2004 Cuma 15:01:59
Güncelleme :31 Ocak 2004 Cumartesi 05:31:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?