20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Çadırkent oldu buzkent

Deprem bölgesinde kar yağışı etkili oluyor. Van ve Erciş’te depremzedelerin yaşamını soğuk ve kar olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye kadar düştüğü bölgede kar yağışı sürerken, çadırkent ‘buzkente’ dönüştü. Depremzedeler, özellikle geceleri dondurucu soğukta zor durumda kaldıklarını söyledi.Depremin yaralarının sarılmaya çalışıldığı Van ve Erciş’te dün öğle saatlerinde başlayan ve bugün sabahın ilk ışıklarına kadar aralıksız devam eden kar yağışı depremzedeleri vurdu. Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü Erciş İlçesi’ndeki çadırkent karla kaplandı. Buz sarkıtlarının oluştuğu çadırların etrafındaki karları temizlemeye çalışan depremzedeler, konteyner ve Mevlana Evleri’ne bir an evvel yerleştirilmelerini istedi. Oldukça soğuk bir geceyi geride bıraktıklarını belirten depremzedeler, tüp sobalarla ısınmaya çalıştıklarını söylediler. Kıyafetleri yıkılan veya hasar gören evlerde kalan depremzedeler, giyecek sıkıntısı yaşamaya başladı.

Kışa erken yakalandıklarını belirten Ercişli Mehmet Akçil, "Kasımın ilk haftasında böyle bir kış olması görülmemişti. Son 10 yılın en soğuk kış mevsimini yaşıyoruz. Kar bu yıl erken geldi" dedi.

KARA HAZIRLIKSIZ YAKALANAN SÜRÜCÜLER GECE BOYU BEKLEDİ

Gece boyunca etkili olan kar yağışı ulaşımı da vurdu. Erciş-Van karayolunda ulaşım zaman zaman meydana gelen maddi hasarlı kazalar sebebiyle durma noktasına geldi. Kaza yapan araçlar yol kenarına alınırken kayma korkusu taşıyan kamyon ve TIR sürücüleri lokantalarda sabahladı. Kara hazırlıksız yakalandıklarını söyleyen sürücülerden Celal Kara, "Erciş’e konteyner getirdim. Hava güzeldi. Konteynerleri bırakıp dönecekken ani bastıran kar yüzünden mahsur kaldık" dedi. Bazı sürücüler ise soğuk sebebiyle çalışmayan kamyonlarda uzun uğraş verdi.

Ani bastıran kar yağışı doğal yaşamı da etkiledi. Her tarafın beyaz örtüyle kaplandığı Erciş ilçesinde kuşlar yiyecek bulmak için çöplükleri mekan tuttu. Kuşlar, burada buldukları yiyecekleri adeta birbirleriyle kavga ederek yemeye çalıştı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre depremin ağır hasar verdiği Van ve Erciş İlçesi’nde kar ve soğuk havanın pazar günü de etkili olacağı bildirildi. Yetkililer, pazar günü hava sıcaklığının sıfırın altında 10 derece olmasının beklendiğini açıkladı.

 


 

...
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2011 Cumartesi 09:56:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?