19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Çağdaş bir aşk masalı: İranlı aşıkların 16 yıllık özlemi İstanbul'da sona erdi

İran'dan 16 yıl önce ayrılmak zorunda kalarak Türkiye'ye yerleşen Pejman Kadiri, ayrı kaldığı sevgilisi Sara'ya kavuştu.
Alınan bilgiye göre, yıllar önce İran'dan ayrılmak zorunda kalan Pejman Kadiri, çok sevdiği Sara'yı bırakıp Türkiye'ye yerleşti. Uzun yıllar hasret çeken ve sürekli mektuplaşan iki aşık sonunda Atatürk Havalimanı'nda kavuştu. Sara'yı karşılamak için saatler önce havalimanına gelen Pejman Kadiri, elinde güller ve iki arkadaşıyla birlikte üzerinde "Sara Düşünmeyi Öğrendiğim Günden Beri Seni Seviyorum" yazılı pankartla İran'ın Tebriz şehrinden gelen sevgilisini bekledi.
Uçağın inmesiyle daha da heyecanlanan Kadiri, Sara'ya kavuşmak için sabırsızlanırken, yolcu yakınları ise ne olduğunu anlamaya çalıştı. Pejman, birlikte büyüdüğü Sara'yı çok sevdiğini belirterek, "Aşk Allah'ın varlığını kanıtlayan en güzel eserdir. İnsan ümit arar, ülkesini terk eder. Ben de ümitlerimi Türkiye'de buldum. Ben Türkiye'de okudum. Buranın suyunu içtim, ekmeğini yedim. İstanbul benim çok sevdiğim bir şehir. İnşallah bu ülkede evlilikle biter. Yıldırım nikah yapacağız" dedi.
Pejman Kadiri, pankartla karşılama fikri için ise şunları söyledi:
"Almanların güzel bir sözü var. 'Fakirlik üretkenlik getirir.' Ben de 16 senedir aşktan yana fakir olduğum için böyle bir yolu seçtim."
Sara'nın kapıdan çıkmasıyla iki sevgili birbirine hasretle sarıldı. Yıllar sonra kavuşan iki sevgilinin karşılaşması sırasında duygulu anlar yaşandı. Sevgilisinin elinden tutarak çıkış kapısına yönelen Pejman Kadiri, "Ne mutlu aşığım diyene" şeklinde konuştu.
Sara ise kendini çok mutlu hissettiğini söyledi.
EMRAH ÇELİK - İSTANBUL (İHA)
Yayın Tarihi : 24 Mart 2004 Çarşamba 14:20:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?