18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Çağırmaya mecbur muyuz?

Başbakan Erdoğan, bazı köşe yazarlarının ''AK Parti kongresinden bir şey çıkmadı'' eleştirilerine yanıt verdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 24. Dönem 3. Yasama Yılı'nın ilk grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP'nin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında verdiği gensoruyu eleştirerek, ''Gensoruyu da sulandırdınız, rezil ettiniz. Gensoruları sadece vermek için veriyorlar. TBMM'nin hızını kesmek için veriyorlar'' dedi.

Erdoğan, CHP'ye terör sorununun çözümü konusunda yaptığı çağrıyı yineleyerek, ''Bu çağrıda samimiyiz, bu çağrının içinde en küçük bir riya, en küçük siyasi hesap yok. Bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil, üzümü yemektir'' dedi.

CHP'nin, bazı basın kuruluşları davet edilmediği gerekçesiyle AK Parti kongresine temsilci göndermemesini değerlendiren Başbakan Erdoğan, ''Mecbur muyuz her gazeteyi kongremize davet etmeye. Yalan yazacaksın, sonra seni davet edeceğiz. Yok böyle bir şey. O medya bize saygısızlık yaptığında, küfür yağdırdığı zaman haddini bildirmek görevimizdir. Sayın Kılıçdaroğlu, sen İstanbul'da belediye başkan aday iken bazı basın kuruluşlarını çağırmadığını neden unutuyorsun?'' diye konuştu.

MHP'nin de kongreye temsilci göndermemesine değinen Erdoğan, ''Biz MHP'yi kongremize kimi çağırıp çağırmayacağımıza karar versin diye davet etmedik ki? Kongremize kimi çağıracağımızı, MHP'ye mi soracağız?'' dedi.

Bazı köşe yazarlarının ''Bu kongreden bir şey çıkmadı'' dediğini anlatan Erdoğan, ''Daha ne çıkacaktı? Yüzde 30'a yakın hücre değişimi oldu. Baştan, 'Omurgası korunacak, hücreler yenilecek' dedik. Böyle bir adım atıldı'' şeklinde konuştu.
 

AA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2012 Salı 12:43:53
Güncelleme :2 Ekim 2012 Salı 12:52:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?