24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Çağlar’ın hapis cezası ertelendi

Cavit Çağlar’ın da aralarında bulunduğu 35 sanık için hapis cezasının infazı ertelendi.

İnterbank davasında işadamı Cavit Çağlar’ın da aralarında bulunduğu 35 sanık hakkında yerel mahkemenin verdiği hapis ve para cezalarının onanmasının ardından, infaz süreci ertelendi.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık avukatlarının, infazın yeni TCK’nın yürürlüğe gireceği 1 Haziran sonrasına ertelenmesi talebini kabul etti.

İşadamı Cavit Çağlar, oğlu Mustafa Çağlar ve dayısı Şükrü Şankaya’nın da aralarında bulunduğu sanıklar, Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce çeşitli hapis ve para cezalarına çarptırılmıştı.

"MAHKEME, İNFAZI GEÇİCİ OLARAK ERTELEME KARARI VERDİ"

Çağlar’ın avukatlarından İsmail Hakkı Sezgin, Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, müvekkilleri hakkında verdiği infaz sürecinin ertelenmesine ilişkin kararının “geçici” olduğunu, asıl kararın 1 Haziran’dan sonra verileceğini bildirdi.

Sezgin, şunları söyledi: “Bu konuda asıl yetki Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde. Dolayısıyla esas mahkeme olan Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi, asıl kararı verecek. Mahkeme, 1 Haziran’dan sonra 5237 Sayılı Yeni Türk Ceza Kanunu’nda, müvekkillerin lehine olan hükümlerine göre değerlendirme yapacak ve ona göre yeniden hüküm ve uygulamada bulunacak. Yani, yeni TCK’nın sanık lehine olan hükümlerine göre bütün yetki ve değerlendirme bu mahkemeye ait olacak.”


AA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 18:10:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Selim PUSAT IP: 81.213.172.xxx Tarih : 29.04.2005 14:40:48
AAAH AH. İNSANLAR NE DİYE DOKTOR, MÜHENDİS, AVUKAT OLMAK İÇİN UĞRAŞIYORLARKİ. BİRAZ DAHA OKUYUP DA HORTUMCU OLSALAR OLMAZ MI?