19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Çağlayan: KKTC'ye ambargo kaldırılmaz

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan ise KKTC'nin kısa sürede tanınması ve ambargonun kaldırılması açısından ümitli olmadığını söyledi.

Çağlayan şöyle konuştu:

"Rum tarafı da Türk tarafı da görevini yaptı. KKTC, plan etrafında birleşmek istediğini gösterdi. AB'nin Güney Kıbrıs'ı 1 Mayıs'ta üye yapacağını açıklamasından sonra, bu kadar güçlü kozu varken, Rum tarafından farklı bir şey beklemek mümkün değildi. Verhaugen'in Rumlar beni kandırdı demesini, timsahın gözyaşları olarak görüyorum. Hem üyeliğe kabul ettiğini açıklayacaksın hem de 'kandırdı' diyeceksin.

Kıbrıs sorunun iki boyutu var. Türkiye'nin AB üyeliğinin Kıbrıs ile ilgilendirilmesinin hep yanlış olduğunu söylemiştik. Şimdi Türkiye AB'ye dönüp, müzakerelere başlıyorum veya başlamıyorum diye ne söyleyeceksen söyle, demeli. AB yıllardır yaptığı oyalamadan vazgeçmeli.

KKTC'nin kısa sürede tanınması ve ambargonun kalkması konusunda ümitli değilim. ABD'de seçimler var. Rum lobisini dikkate alarak nasıl davranacağı önemli. Rumlar, çözümsüzlüğü çözüm haline getirdi. Bu işi bu hale getiren de AB'dir."

ANKARA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2004 Cumartesi 20:44:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?