17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Çakıcı: Devletimle hesaplaşmak istiyorum

Viyana Eyalet Mahkemesi tarafından Türkiye’ye iade edilmesine karar verilen Alaattin Çakıcı, "Türkiye’ye dönüp devletimle hesaplaşmak istiyorum" diye konuştu.

Duruşma hakimi Peter Seda’nın iade dosyasındaki suçlamaları okuduktan sonra söz alan Çakıcı’nın avukatları Dr. Karl Bernhauser ile Dr. Walter Rosenkranz, "Türkiye’de işkence yapıldığını, Çakıcı’nın Fransa’dan iade edildikten sonra da yıllarca hücrede izole edilerek intihara sürüklendiğini" iddia ederek, iade edilmemesini talep ettiler.

Hakimin, söz hakkı vermesi üzerine konuşan Çakıcı da "Avukatlarının savunmasına katıldığını" belirtti.

Tarafların dinlenmasinden sonra tekrar söz alan Çakıcı, bu kez duruşma süresince yaptığı suçlamaları bir kenara bırakarak, "Teşekkür ediyorum ve verdiğiniz karara saygı duyuyorum. Türkiye’ye iade edilmek istiyorum" dedi.

Çakıcı salondan götürülürken yarı yolda geri dönerek hakime hitaben kısa bir konuşma daha yaptı ve şunları söyledi:

"İtiraz hakkımı kullanmak istemiyorum. Daha önceki yıllarda olsaydı Türkiye’ye dönmek istemezdim, ancak 1946 yılından beri ilke kez Türkiye’de sessiz bir devrim gerçekleşti. Türkiye’ye dönüp devletimle hesaplaşmak istiyorum."

Rosenkranz yaptığı açıklamada, duruşmanın başında Çakıcı ile sözbirliği etmişçesine Türkiye’yi suçlayıp iade edilmemesini istediklerini, ama Çakıcı’nın son anda "dönmek istiyorum" demesini nasıl yorumladığı sorusuna, "Bu Çakıcı ile konuşarak yaptığımız bir savunma taktiğiydi" yanıtını verdi.
VİYANA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2004 Pazartesi 15:46:53
Güncelleme :4 Ekim 2004 Pazartesi 22:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?