19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Çakıcı savcısına soruşturma

Çakıcı’nın yurtdışına kaçışı ile ilgili soruşturmayı da yürüten İstanbul DGM savcılarından Muzaffer Yalçın hakkında, Adalet Bakanlığı’nca soruşturma açıldı.

Hürriyet gazetesinin birinci sayfasından duyurulan Toygun Atilla imzalı haberden alıntılayarak aktarıyoruz:

İstanbul Organize Suçlar Şubesi tarafından yapılan operasyonlarda, Avukat Nihat Afyonoğlu’nun Taksim’deki bürosundan eterle uyutularak kaçırılmasıyla ilgili gözaltına alınan Söylemez Kardeşler ve Alaattin Çakıcı’nın yurtdışına kaçışı ile ilgili soruşturmayı yürüten, kapatılan İstanbul DGM’nin savcılarından Muzaffer Yalçın hakkında, Adalet Bakanlığı tarafından soruşturma açıldı.

CEP DÜĞÜMÜ

Eski Emniyet Müdürü, ceza avukatı Nihat Afyonoğlu 19 Kasım 2002’de Taksim’deki bürosundan kaçırıldı. Büronun çevresinde yapılan tüm telefon görüşmelerini inceleyen polisin, numaralardan birinin telefonun Emir Söylemez tarafından kullandığını belirledi. İstanbul DGM’nin izniyle Söylemez kardeşleri takibe alan polis, Dr. Mehmet Sena, Faysal, Emir, Faruk, Arif Söylemez’in de bulunduğu 32 kişiyi, 5 el bombası ve 10 silahla birlikte gözaltına alındı.

KARDEŞİN İFADESİ

Söylemez Kardeşler polise ifade vermezken, anestezi uzmanı kız kardeşleri Dr. Esma Söylemez’in ifadesi, polisi olayın çözümüne yakınlaştırdı. Esma Söylemez, kardeşlerinin 2 yıl önce kendisinden eter ve anestezide kullanılan ilaçlardan aldıklarını söyledi. Bunun üzerine soruşturmayı tamamlayan polis dosyayı DGM’ye gönderdi. Soruşturmayı yürüten savcı Muzaffer Yalçın şüphelilerden 12’sini savcılıktan serbest bıraktı; Mehmet Sena Söylemez, kardeşi Mehmet Faysal Söylemez ve M. Emin Sever’i çete suçundan tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Mahkeme’ye gönderdi.

GEÇ İTİRAZ

İstanbul Nöbetçi 5 No’lu DGM Yedek Hakimliği’nce tekrar sorgulanan 3 kişi de serbest kaldı. Üç sanığın serbest bırakılmasının ardından, Savcı Yalçın bir üst mahkemeye itiraz etti. Serbest bırakılan Söylemez kardeşler hakkında ise gıyabi tutuklama kararı verildi. Kararın verilmesinden 2 gün sonra Cumhuriyet Savcısı Muzaffer Yalçın hakkında, Adalet Bakanlığı tarafından soruşturma açıldı. Soruşturmanın, itirazı geç yaptığı gerekçesiyle açıldığı iddia edildi. Yalçın, bir süre önce DGM’nin kapatılmasının ardından Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı’na tayin edildi.

ENGİN’İ SORGULADI

Alaattin Çakıcı’nın yurtdışına kaçışıyla ilgili soruşturmayı da Savcı Muzaffer Yalçın yürüttü. Çakıcı’nın yurtdışına çıkmakta kullandığı sahte pasaportlardaki isimleri, kolay vize almak için Beşiktaş Spor Kulübü’nde görevliymiş gibi göstermekle suçlanan eski kulüp menejeri Sinan Engin de, Beşiktaş Kongre üyesi Savcı Muzaffer Yalçın tarafından sorgulanmıştı.

Bir hakim ve bir savcı daha

SÖYLEMEZ Kardeşler çetesi ile telefon görüşmesi yaptıkları tespit edilen Kadıköy Adliyesi’nde görevli bir savcı ile Bakırköy Adliyesi’nde görevli bir hakim hakkında da Adalet Bakanlığı tarafından ‘çok gizli’ bir soruşturma başlatıldı. Bakanlığın görevlendirdiği müfettişler, çete üyeleriyle sık sık görüşen savcı ve hakimin telefon trafiğinden yola çıkarak soruşturmayı derinleştiriyor.

Savcıya Çakıcı küfürü

ÇIKAR amaçlı suç örgütü lideri oldukları öne sürülen Alaattin Çakıcı ile Nuri Ergin arasında Kartal Cezaevi’nde mektuplarla başlayan gerginlik adliye koridorlarına taşındı. İstanbul Adliyesi’nde Ergin kardeşlerin duruşmasının olduğu saatlerde Çakıcı’nın üzerinde bulunan yeşil pasaportun sahibi Faik Meral de İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Meral’i gören Vedat Ergin ve diğer sanıklar, Alaattin Çakıcı ve ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Muzaffer Yalçın’a küfür ettiler. Sanıkların bağırması üzerine Nuri Ergin de bağırmamalarını isteyerek ‘Yavaş, yavaş’ dedi.
HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2004 Çarşamba 11:21:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?