17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Çakıcı skandalında işe para da karışmış


Müteahhit Hakkı Süha Şen ile hayat arkadaşı Serra Yaşar arasındaki telefon konuşmaları Yargıtay’dan Çakıcı hakkında olumlu karar çıkması için bazı kişilere para verildiğini de ortaya koyuyor.

Hürriyet gazetesinin manşetten duyurduğu habere göre, Bodrumlu müteahhit Hakkı Süha Şen’in kadın arkadaşı Serra Yaşar’la yaptığı telefon konuşmaları, Yargıtay’daki dosyasının lehine sonuçlanmasını isteyen Alaattin Çakıcı’nın araya ‘para’ soktuğunu ortaya koydu. Ancak paranın kime, nasıl verildiği konuşmalardan anlaşılmıyor.

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın yurtdışına kaçışı olayıyla ilgili olarak yürütülen ve Yargıtay ile MİT’e de uzanan soruşturmada işin içine ilk kez akçalı konular da girdi.

Çakıcı ile birlikte hareket eden organizasyondaki kilit kişi Bodrumlu müteahhit Hakkı Süha Şen’in, birlikte yaşadığı kadın arkadaşı Serra Yaşar ile yaptığı bir telefon görüşmesinin bant kayıtları, Yargıtay’daki dosyasının kendi lehine sonuçlanabilmesi için Çakıcı’nın ‘para’ faktörünü de devreye soktuğuna işaret ediyor.

TELEFONDA ‘SUS’ UYARISI

Buna göre, sık sık Ankara’ya giderek Çakıcı dosyası için Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya ve Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yalçınkaya ile görüşen Şen, sıkça Serra Yaşar’la da telefonda konuşarak, ne yaptığı hakkında bilgi veriyor.

Şen, bu konuşmalardan birinde Serra Yaşar’a, Yargıtay Birinci Ceza Dairesi’nde Çakıcı ile ilgili çıkan kararın olumsuz bir şekilde sonuçlandığını anlatıyor.

Kilit ifade Serra Yaşar’ın bu haberi duyduğunda verdiği tepkide ortaya çıkıyor. Çünkü, Serra Yaşar şaşkınlığını gizlemeyerek, ‘Nasıl olur, üstelik para da verilmişti’ diyor.

Şen, telefonda bu ifadenin kullanılması üzerine Serra Yaşar’ı uyarmak gereğini duyuyor ve ‘Sus, telefonda böyle şeyler konuşma’ dedikten sonra telefonu kapatıyor.

Dinleme kayıtlarındaki bu kilit cümle, işin içine para faktörünün de girdiğini göstermekle birlikte, paranın kime ve nasıl verildiği konusunda bir açıklık taşımıyor.

İzmir’in tanınmış ailelerinden Yaşar ailesinden Serra Yaşar’ın, müteahhit Hakkı Süha Şen ile Bodrum’un Kumbahçe Mahallesi’ndeki villada yaşadığı belirlendi. Şen’in DHA muhabiriyle röportajında yanında olan Serra Yaşar, şunları söylemişti:

ÇAKICI’YA HAYRANIM

‘Alaattin Çakıcı’yı tanıdıktan sonra ben de kendisine hayran oldum. Ve Süha ile birlikte görüşmeye başladık. Ancak bu olaylarda Süha’nın Çakıcı’nın adamı olarak lanse edilmesi doğru değil ve gerçek dışı. Çakıcı’yı tanıdıktan sonra kibar, iyi, devletini, memleketini seven biri olduğunu ve devletini zor durumda düşürecek hiçbir bilgiyi yurt dışında vermediğini öğrendikten sonra saygım da arttı. Ancak psikopat yanları varsa bunu bilemeyiz. Sadece dost olarak sevdiğimiz saydığımız biridir. Devletin 24 saat uzaktan gözetimde tuttuğu Çakıcı’nın rahatlıkla yurt dışına kaçmasında bilgisi olmadığına inanmıyoruz. Süha’yı bu işe neden karıştırıp kafa bulandırmak istediklerini de anlayamadım.’

Karar çantamda alıp geleyim

AYNI kayıtlar Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya’nın Alaattin Çakıcı ile ilgili Yargıtay Birinci Ceza Dairesi’nin kararının bir kopyasını alarak çantasına koyduğunu ve yanında taşıdığını da ortaya koyuyor.

Buna göre, müteahhit Hakkı Süha Şen kendisini arayıp Çakıcı’nın durumu hakkında bilgi istediğinde, o an evde olduğu tahmin edilen Özkaya, ‘Bir dakika kararı çantamdan alıp geleyim’ diyor.

Özkaya, kısa bir sessizliğin ardından telefona dönüyor ve Şen’e karar hakkında bilgi veriyor, ne anlama geldiği hakkında yorum yapıyor. Özkaya, kararın Çakıcı’nın aleyhine olduğunu belirttikten sonra bu aşamadan sonra yapılabilecek bir şey olmadığını da aktarıyor.
HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2004 Cuma 11:17:44
Güncelleme :20 Ağustos 2004 Cuma 11:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?