17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Çakıcı'nın iade dosyası yetersiz

Viyana Eyalet Mahkemesi Soruşturma Hakimi Peter Seda, Alaattin Çakıcı’nın iade dosyasını yetersiz bularak, Türkiye’den ek bilgi ve belge talebinde bulundu.

Mahkemenin basın sözcüsü Friedrich Forsthuber, Türkiye’den istenen ek bilgi ve belgelerin gelmesinden sonra Çakıcı’nın sorgulanacağını ve iade edilip edilmeyeceğine karar verileceğini söyledi.

Forsthuber, Çakıcı’nın Türkiye’ye iade edilmek istemediği yolunda başvuruda bulunduğunu kaydederek, "Soruşturma hakimi Seda’nın, Çakıcı’nın Fransa’dan Türkiye’ye iadesi, isnat edilen suçlar, aldığı ceza ve hapis cezasının ne kadarını çektiği konularında tereddütleri olduğu için Türkiye’den ek bilgi ve belge talebinde bulunduğunu" bildirdi.

Türkiye’den istenen bilgi ve belgelerin gelmesinden sonra Çakıcı’nın yeniden hakim karşısına çıkacağını ve iade edilip edilmeyeceğine karar verileceğini belirten Forsthuber, duruşmanın kamuya açık yapılacağını söyledi. Viyana Eyalet Mahkemesi basın sözcüsü, duruşmanın kesin tarihini söylemenin güç olduğunu belirterek, "Üç veya dört hafta sonra tekrar ararsanız bir şey kaçırmamış olursunuz" diyerek, Çakıcı’nın iadesine ilişkin duruşmanın 3-4 hafta sonra ancak yapılabileceğini ima etti.

Bu arada, Avusturya polisi tarafından 14 Temmuz günü yakalandıktan sonra Viyana Eyalet Mahkemesi’nin "iade edilecek suçlular" biriminde hücrede tutulan Alaattin Çakıcı’nın siroz olduğu da iddia edildi.
VİYANA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2004 Perşembe 14:55:40
Güncelleme :29 Temmuz 2004 Perşembe 15:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?