19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Çakıcı'ya 'kaç' tüyosu Yargıtay Başkanı'ndan

MİT ve Yargıtay’ı sarsan Alaattin Çakıcı skandalında peşpeşe ortaya çıkan kasetler ve yeni ipuçları, Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya’yı zor duruma düşürdü.

Skandalın ilk günlerinde kamuoyu önüne çıkarak tüm iddiaları yalanlayan Özkaya, yeni ortaya çıkan kanıtlar sonrası suskunluğa büründü. Radikal gazetesinin haberine göre, Alaattin Çakıcı’ya kaçışından önce tutuklanacağı uyarısı Yargıtay Başkanı’ndan gitmiş.

Radikal’de Soner Arıkanoğlu imzası ile yayımlanan haberi alıntılayarak aktarıyoruz:

MİT ve Yargıtay’ı sarsan Alaattin Çakıcı skandalı aydınlanıyor. Çakıcı’ya yakınlığıyla bilinen müteahhit Hakkı Süha Şen’le Çakıcı konusunu konuşurken 20 kez dinlemeye düşen Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya’nın, Şen’e sadece Yargıtay kararını bildirmekle kalmadığı anlaşıldı.

Emniyet’in dinleme kayıtlarına göre; Özkaya, Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin 7 Nisan tarihli Çakıcı kararını Şen’e iletti. Kararın çıktığı gün Özkaya’yı arayan Şen, "Başkanım karar nasıl?" diye sordu. Özkaya, "Çıkmış ama istediğiniz gibi değil" karşılığını verdi.
Şen, bu kez "Hangi aşamada?" sorusunu yöneltti. Özkaya "Postaya verilmiş veya verilmek üzere" diye yanıtladı. Şen, Özkaya’ya "Tashih-i karara gidilebilir mi?" diye sordu. Özkaya da, "Bu aşamadan sonra zor" karşılığını verdi.

Özkaya ile Şen, bir sonraki telefonda, Çakıcı kararının yaratacağı sonuçlar üzerine konuştu. Şen, Özkaya’ya, "Bundan sonra ne olur?" diye sordu. Özkaya "Büyük ihtimal tutuklanır" dedi. Şen, bu kez Çakıcı’nın tutuklanma ihtimalinin yüzde kaç olduğunu öğrenmek istedi. Özkaya, "Yüzde 70 tutuklanır" bilgisini verdi.

Çakıcı, Yargıtay’daki dosyası istediği gibi sonuçlanmayınca yurtdışına kaçmıştı. Karagümrükspor Lokali baskınıyla ilgili davada İstanbul DGM’nin, Çakıcı’ya ’çete kurmak’ suçundan verdiği 3 yıl 4 aylık cezası Yargıtay’ca onanmış, aynı davada ’adam yaralamaya azmettirmek’ten verilen 1.5 yıllık hapis cezası ise az bulunarak bozulmuştu. Onaylanan cezası nedeniyle 6.5 ay hapis yatması gereken Çakıcı, bozulan karar nedeniyle de 15 yıl hapse çarptırılma olasığıyla karşı karşıya kalınca Türkiye’yi terk etmişti.

RADİKAL
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2004 Cuma 16:02:21
Güncelleme :22 Ağustos 2004 Pazar 16:26:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?