18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Çakıcı'yı kaçıran 6 kişiye dava

Çıkar amaçlı suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı’nın yurtdışına kaçarken kullandığı yeşil pasaportun sahibi eski MİT görevlisi Faik Meral ile Çakıcı’nın kardeşi ve yeğeninin de aralarında bulunduğu 6 sanık hakkında dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Çakıcı’nın, "Karagümrük Spor Kulübü Lokali Baskını Davası" kapsamında "çıkar amaçlı suç örgütünün kurucusu ve lideri olmak" suçundan çarptırıldığı 3 yıl 4 aylık hapis cezasının Yargıtay’ca onanmasından sonra yurtdışına kaçışına ilişkin yürüttüğü soruşturmayı, bir kısım sanıklar yönünden tamamladı.

Hazırlanan iddianamede, Çakıcı’nın Avusturya’da yakalanmasından sonra yurtdışına çıkarken yeşil pasaportunu kullandığı anlaşılan eski MİT görevlisi Faik Meral’in, TCK’nın 314/1. maddesi uyarınca "çıkar amaçlı suç örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçundan 1 ile 2 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi.

Alaattin Çakıcı’nın yeğeni Adem Çakıcı ile Murat Aydın Şakir, Cem Akarsu ve Ozan Güngören’in de "çıkar amaçlı suç örgütü üyesi olmak", "Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet etmek" ve "sahte kimlik kullanmak" suçlarından dolayı 6.5 ile 15’er yıl arasında ağır hapis cezalarına çarptırılmaları talep edildi.

İddianamede, Alaattin Çakıcı’nın kardeşi tutuksuz sanık Aytuğ Gençağa Çakıcı’nın da "çıkar amaçlı suç örgütü üyesi olmak" ve "Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet etmek" suçlarından 4 ile 9 yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılması öngörüldü.

Davanın görülmesine, önümüzdeki günlerde Beşiktaş’taki eski DGM binasında faaliyet gösteren İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.
İSTANBUL
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2004 Çarşamba 15:54:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?